Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose rugbyers winnaars van NK-beach op Ameland: ‘Geen wedstrijd verloren’

240620 beach rugby ameland
Rugbyteam Heren 35+ op Ameland
Beeld: The Big Bulls Almelo

De rugbyers van The Big Bulls hebben de eeuwige roem binnengesleept op het Ameland Beach Rugby Festival. De veteranen 35+ van de Almelose vereniging wonnen het Open Nederlands Kampioenschap Beach Rugby bij de heren.

De veteranenploeg van de Almelose rugbyclub verloor geen enkele wedstrijd tijdens het toernooi op Ameland. “De heren zaten in een competitie van twaalf teams. Nadat ze alle tegenstanders tot en met de finale wisten uit te schakelen, werd de ploeg bekroond tot Nederlands Kampioen”, blikt een gelukkige voorzitter Ahmet Eskitark terug op een succesvol toernooi. ”Ze hebben geen wedstrijd verloren. De spelers namen de beker en eeuwige roem mee naar huis. Daar zijn wij als vereniging natuurlijk super trots op.”

Tweedaags toernooi

De twee Almelose damesteams, een herenteam en het veteranenteam 35+ werden verdeeld over verschillende poules tijdens het tweedaagse toernooi. “De eerste dag draaide het voornamelijk om wedstrijden spelen en punten scoren. De tweede dag stond geheel in het teken van de finales”, meldt Eskitark.

Verschillen

Er zijn meerdere verschillen op te noemen tussen gewoon rugby en beachrugby, legt de voorzitter uit. “De afmetingen van het veld bij beachrugby zijn kleiner, een team bestaat uit maar 7 spelers en de wedstrijden zijn korter; twee keer vijf minuten. Want spelen op zand is veel vermoeiender dan op gras.”

  • 240620 beach almelo rugby 1
    The Big Bulls bij Beach Almelo 2023
    Beeld: Bjorn van Elst
  • 240620beach almelo rugby 4
    The Big Bulls bij Beach Almelo 2023
    Beeld: Bjorn van Elst
  • 240620 beach almelo rugby 3
    The Big Bulls bij Beach Almelo 2023
    Beeld: Bjorn van Elst

Beach Almelo

Na de overwinning op Ameland maakt de rugbyclub zich klaar voor Beach Almelo aankomende week. “We hebben twee dagen beschikking over de beachvelden. Dan geven we clinics aan basisscholen en de ploegen van The Big Bulls zullen zelf ook een paar wedstrijden spelen”, aldus de voorzitter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.