Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe burgemeester van Almelo wil stad en inwoners snel leren kennen: ‘Zal burgemeester voor alle Almeloërs zijn’

Installatie Richard Korteland
Richard Korteland legt de eed af voor zijn burgemeesterschap van Almelo
Beeld: Björn van den Elst

Richard Korteland is de naam. De 45-jarige geboren en getogen Dordtenaar is woensdag beëdigd als nieuwe burgemeester van Almelo. Volgens vicevoorzitter van de raad Louis Kampman heeft Almelo een duizendpoot als burgemeester nodig. ”En die hebben we gevonden.”

Geflankeerd door echtgenote en dochtertje hoorde Korteland de beknopte beeldvorming van de Almelose raad belangstellend aan. Hij kan de borst natmaken. Om de woorden van Louis Kampman te gebruiken: ”Almelo is geen doorsnee gemeente. In politiek opzicht heeft Almelo z’n bijzonderheden. Almelo heeft een dynamische, spannende, soms harmonieuze en dan weer scherpe gemeenteraad. Het vliegt in de Almelose raadzaal soms alle kanten op.”

Korteland met gezin
Met echtegenote en dochtertje
Beeld: Björn van den Elst

En daarmee sprak Kampman geen woord Spaans. De gewezen burgervader van Meppel zei na z’n officiële installatie vooral ‘heel veel zin te hebben in z’n nieuwe klus’. Korteland wist uiteraard als burgemeester van Meppel dat er met bijvoorbeeld de Ontwikkelvisie Almelo Centraal veel op de rol staat in ‘zijn’ nieuwe stad.

Korteland spreekt
'Het historische behouden'
Beeld: Bjorn van den Elst

Mocht dat niet het geval zijn, dan kwam de mini-presentatie Spoorzone Almelo door wethouder en locoburgemeester Arjen Maathuis als veredeld welkomstwoord wellicht goed van pas. Het kan dan ook geen toeval zijn dat Korteland de inwoners van - in de volksmond ook wel schamper ‘sloopstad Almelo’ genoemd - meteen gerust leek te stellen: ”Almelo is een stad met een rijke historie en een eigenzinnig karakter; een stad met ambitie en toekomst. Samen met de Almeloërs zal ik me inspannen om het historische te behouden en de ambities voor de toekomst te realiseren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.