Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose binnenstad in teken van beachvolleybal: 'Absolute top speelt hier'

240625 beach almelo
Beeld: Bjorn van Elst

De lokale horecabedrijven trapten gisteren de zesde editie van Beach Almelo af. Deze week staat de binnenstad geheel in het teken van beachvolleybal, met aankomend weekend de Eredivisie-toppers op het programma.

Steeds meer instanties sluiten aan om het beachvolleybaltoernooi mogelijk te maken, meldt Sander ten Tusscher van de organisatie. “We werken vanaf de voorbereiding tot het hele programma samen met Sport Works. Daarnaast hebben we contact met verschillende onderwijsinstelling over de clinics die wij aanbieden en met de gemeente over de jaarlijkse vergunning.”

Binnenstad

Eerdere jaren behoorde Sportpark Almelo ook tot de locaties van het beachvolleytoernooi. “Vanwege werkzaamheden konden we dit jaar geen gebruik maken van de locatie. Tijdens de voorbereiding hebben we in overleg met de gemeente besloten om het evenement volledig in de binnenstad te houden.” Naast het Marktplein zijn de beachvelden te vinden op de Koornmarkt en bij de Javatoren.

Eredivisie-toppers

De twaalf hoogst geklasseerde beachvolleybalploeg komt aankomend weekend naar Almelo voor het Eredivisietoernooi. “De absolute top speelt hier dit weekend. Profs zoals Stefan Boermans en Yorick de Groot staan dit jaar op de Olympische Spelen in Parijs. Om risico’s te vermijden nemen zij niet deel aan het toernooi, maar zijn ze wel aanwezig bij de opening van de Eredivisie in de binnenstad en geven hier een meet-and-greet aan alle beachvolleybalfans”, legt Ten Tusscher uit.

icon_main_info_white_glyph

Beach Almelo

Dinsdag 25 juni tot en met 28 juni staat Beach Almelo in het teken van schoolclinics.
Donderdagavond 27 juni en vrijdagavond 28 juni nemen de lokale bedrijven het tegen elkaar op tijdens het Bedrijventoernooi.
Zaterdag 29 juni en 30 juni staat Eredivisie Beach op het programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.