Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vlaggen en toeterende auto's: Turkse EK-zege wordt gevierd in Enschede

Turkije ek 2024
Honderden feestvierders verzamelen zich op de parkeerplaats van de McDonalds in Enschede na overwinning Turks elftal tijdens EK
Beeld: News United/Dennis Bakker

De overwinning van het Turkse eltfal op het EK woensdagavond wordt ook in Enschede flink gevierd. Vooral in de omgeving van de Zuiderval en het Spaansland verzamelen fans zich. Turkije plaatste zich vanavond in Hamburg voor de achtste finale van het toernooi in Duitsland.

Mensen zijn massaal de weg op gegaan en dat gaat - natuurlijk - gepaard met een hoop getoeter. Op de parkeerplaats van de McDonalds aan de Zuiderval verzamelen honderden enthousiaste supporters zich. Het verkeer op de Broekheurne-ring en de Buurserstraat staat vast. Meerdere wegen zijn afgezet door de politie. Het verkeer wordt omgeleid.

Turkije door

Na een beslissende groepswedstrijd tegen Tsjechië kwam Turkije vlak na rust op voorsprong, maar verloor die voorsprong na een kwartier. Uiteindelijk won Turkije toch, dankzij een doelpunt van Cenk Tosun diep in blessuretijd. Turkse fans hebben de laatste jaren weinig te vieren gehad; dit is de eerste keer sinds het EK van 2008 dat Turkije de eerste ronde overleeft. De vorige twee EK's strandde Turkije in de poulefase en sinds 2002 kwalificeerde het land zich niet meer voor het WK.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.