Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Vliegveld Twente wordt dagje autowalhalla: sportauto’s met prijskaarten tot twee miljoen euro

Spring Event 6 juli 2024
Beeld: Instagram @rideofyours

Vliegtuigen maken voor één dag plaats voor andere vliegensvlugge voertuigen. Op zaterdag 6 juli staat Vliegveld Twente in het teken van snelle sportauto’s. Tijdens Spring Event in Enschede kunnen bezoekers de crème de la crème van de autowereld aanschouwen. “Zo’n 250 sportauto’s komen hier bij elkaar”, aldus Jesse Heres namens de organisatie.

“De collectie sportauto's begint met de snelle Audi-modellen en AMG-modellen van Mercedes”, legt over het evenement uit. Maar daar blijft het niet bij. “Dit gaat verder tot auto’s van het merk Porsche, Lamborghini en Ferrari. Je kunt zelfs een Bugatti verwachten.”

McLaren Senna GTR

Eén van de pronkstukken tijdens dit auto-evenement is de McLaren Senna GTR. “Een auto ter waarde van twee miljoen euro”, weet Heres. De sportauto van McLaren met een vermogen van 825 pk is een zeldzaam voertuig. Zo zijn er in heel de wereld maar 75 modellen geproduceerd. Eén daarvan is komende 6 juli te bewonderen in Enschede.

Oude taxibaan

Vliegveld Twente kent een achthonderd meter lange taxibaan. “Deze bouwen wij om tot drag racecircuit”, vertelt Heres in de ochtendshow van Twente FM. Een dragrace is een één-tegen-één race, waar je op een rechte baan als eerste over de finish moet komen. Reactie van de coureur en acceleratie van de sportauto wordt hier op de proef gesteld.

“Het zijn auto’s waar veel mensen blij van worden”

Deze race is te zien vanaf een grote tribune. “We hebben een gezellig horecaplein ingericht voor de bezoekers”, schetst hij. Heres weet dat er ook veel ouders met kinderen komen. “Die kinderen vinden dit geweldig. Het is toch een kaliber auto dat je normaal niet op straat tegenkomt. Auto’s waar veel mensen blij van worden.”

Geen elektrisch

Heb je een sportauto, dan is deelname aan het evenement strikt. “We hebben een beperkt aantal plekken op het terrein, dus bepaalde auto’s wijzen we af”, legt de organisator uit. Zo laat het evenement geen elektrische auto’s toe. “Daar zit naar onze mening te weinig passie en emotie in. Het publiek wil een V8, V12 of een 10 cilinder motor horen.”

Autowastraat

Op het gebied van veiligheid houdt de organisatie te allen tijde een oogje in het zeil. “Uit ervaring zien wij dat de auto-eigenaren die zelf al goed op orde hebben”, zegt Heres. “Mensen die een auto van dit kaliber bezitten, besparen niet op het gebied van onderhoud en veiligheid.” Mocht er toch een auto zijn die wat vliegen vangt tijdens de race, is er een speciale autowasstraat aanwezig om hem weer spik en span te krijgen.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Kaarten voor het evenement op zaterdag 6 juli zijn te verkrijgen via de website van Spring Event. Heb je zelf een sportauto? Dan kun je je hier aanmelden voor de drag race of voor een plek op de Supercar Paddock.

Audiofragment
Spring Event 2024 voor de autoliefhebber op vliegveld Twenthe | Jesse Heres
Spring Event 2024 is dé plek waar autoliefhebbers samenkomen om hun passie voor auto’s te delen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.