Verkeer
Stuur appje
Zoek

Groen licht voor fusie OSG Hengelo en Het Erasmus Almelo per 1 augustus

Montessori OSG hengelo
Beeld: 1Twente

De openbare scholengemeenschappen Stichting OSG Hengelo, waartoe onder meer Montessori College Twente behoort en scholengemeenschap Het Erasmus in Almelo, gaan vanaf 1 augustus 2024 definitief bestuurlijk samen verder. De voorlopige naam van de nieuwe scholengemeenschap is OSG Almelo Hengelo. Tot nu toe was de bestuurlijke fusie nog een voorgenomen besluit, maar na alle formele interne en externe goedkeuringen is er groen licht en is het besluit definitief.

Nieuwe naam

Behalve de gemeenschappelijke medezeggenschapsraden moesten ook de gemeenteraden van Almelo en Hengelo en de Dienst Uitvoering Onderwijs goedkeuring geven. Het is de bedoeling dat de scholengemeenschap in de loop van volgend schooljaar een nieuwe naam krijgt. De definitieve naam wordt in de loop van het schooljaar 2024/2025 bekendgemaakt.

"De besturen van OSG Hengelo en Het Erasmus zijn van mening dat de nieuwe stichting een naam verdient die niet alleen duidelijk maakt wat de stichting doet, maar ook passend is bij de visie van de organisatie en aansprekend is voor betrokkenen," schrijft OSG-bestuurder Arjan Brunger vrijdag aan ouders en leerlingen.

“De nieuwe stichting verdient en naam die passend is bij de visie van de organisatie en aansprekend is voor betrokkenen”

Onderwijsaanbod

Arjan Brunger gaat per 1 augustus 2024 zelf leiding geven aan de nieuwe stichting. De voorzitter van het College van Bestuur van Het Erasmus, Hans Weustenraad, treedt per 1 augustus terug als bestuurder. Brunger benadrukt in een brief aan ouders en leerlingen dat de fusie niets verandert aan het onderwijsaanbod, de identiteit, de organisatie en de personele bezetting op de scholen. Ook de namen van de scholen zelf, die onder de scholengemeenschap vallen, veranderen niet. Daarnaast worden de bestaande samenwerkingen met het Alma College (Het Erasmus) en het C.T. Stork College (OSG Hengelo) ongewijzigd voortgezet.

Montessori OSG hengelo
Lees ook
Scholengemeenschappen OSG Hengelo en Het Erasmus Almelo willen bestuurlijk fuseren
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.