Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Steve Guerdat gedroomde winnaar CSI Twente in Geesteren

CSI Geesteren
Steve Guerdat met Looping Luna onderweg naar zijn tweede zege bij het CSI Twente van2024.
Beeld: CSI Twente

Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs om de Equestrian Park Erve Maathuis Prijs had gewonnen, herhaalde die prestatie in de hoofdrubriek over 1,55 meter met barrage.

Beste ruiter ter wereld

Toernooidirecteur Rob Maathuis kijkt in de ochtendshow van Twente FM dan ook terug op een in alle opzichten geslaagde 50ste editie van het paardensportevenement. “We kunnen ons geen betere winnaar wensen van de Grote Prijs van Twente. Steve Guerdat is momenteel de beste ruiter van de wereld.”

‘Opgegroeid met deze jongens’

Dat Maathuis dit soort wereldtoppers naar Geesteren weet te halen, heeft er volgens hem mee te maken dat het CSI Twente een 5-sterren status heeft. Maar ook dat hij als toernooidirecteur uitstekende contacten heeft in de paardensportwereld. “Ik loop al zo’n 30 jaar mee. Heel veel van deze jongens, daar ben ik mee opgegroeid. Die ken ik en zij kennen mij. Als het past in hun agenda dan komen ze graag naar Geesteren.”

Buiten bereik concurrentie

Onder toeziend oog van onder anderen oud-winnaars als Markus Beerbaum, Bertram Allen en Jurgen Stenfert ging Europees kampioen Guerdat op zondag voor de Grote Prijs van Twente als derde starter de barrage in. Met zijn tijd van 36,65 seconde bleef hij ook voor de overige twaalf kandidaten voor de eindzege buiten bereik. Marriet Smit-Hoekstra imponeerde met een knappe tweede plaats op haar bruine ruin Duco Z. De derde plek was voor de Ier Denis Lynch met de bruine ruin Mr. Bombastic. Gerco Schröder werd als oud-winnaar en enige regionale vertegenwoordiger in de extra rondgang tiende met Jackpot.

Geslaagde tussenstop

Voor Guerdat, die na 10 jaar zijn rentree maakte in Geesteren, was het CSI Twente een geslaagde tussenstop op weg naar Aken en Parijs. Daar moet zijn topper Dynamix de Belheme de hoge verwachtingen waarmaken. Nummer twee Marriet Smit- Hoekstra kon haar geluk niet op met de tweede plek tussen twee absolute wereldtoppers. “Dit had ik absoluut niet verwacht. Het is voor mij niet mogelijk om bijvoorbeeld de Olympische Spelen te halen. Als ik dit een keer per jaar mag doen zou het al geweldig zijn, daar leef ik van. Een keer in het Oranje zou absoluut een droom zijn.”

Voor alle uitslagen, zie csitwente.nl

Audiofragment
Steve Guerdat de gedroomde winnaar CSI Twente 2024 | Rob Maathuis
Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.