Verkeer
Stuur appje
Zoek

Muziekfestival Almelo investeert in plasticvrij evenement: bezoekers dragen steentje bij

240604 hobnob 1
Hobnob trekt een breed publiek
Beeld: Björn van den Elst

Vanaf 1 januari 2024 is het gebruik van plastic wegwerpbekers niet meer toegestaan tijdens gesloten evenementen op festvivalterreinen en locaties met gecontroleerde entree. De nieuwe maatregel is voor komende zaterdag ook ingevoerd op muziekfestival HobNob in Almelo.

De nieuwe regeling is voor de organisatie wel even wennen, erkent André Tuller van HobNob. En ook de bezoeker zal z'n steenje bij moeten dragen. “Intern hebben we goed overlegd hoe we dit precies in de praktijk moeten brengen op het terrein. Dit is nieuw voor ons en gaat bovendien gepaard met een grote investering, omdat we de bekers huren. Daarom is het voor ons niet haalbaar om de bekers kosteloos weg te geven, maar hier een munt voor moeten vragen.”

Ook grote bierkan

Het komt er op neer dat de bezoeker van HobNob bij de bar eenmalige een extra munt inlevert in ruil voor een herbruikbare beker, legt Tuller uit. “En mocht iemand even geen drinken halen, dan is de beker weer in te ruilen voor een bekermunt.” Ook hebben ze bij HobNob aan de grotere groepen gedacht. “Die kunnen een pitcher halen. Dit is een bierkan met een inhoud van anderhalve liter. Zo hoeven ze niet telkens met alle bekers naar de bar te lopen, maar wordt de kan gevuld en kunnen ze die onderling verdelen.”

Alle leeftijden

Net als ieder jaar biedt HobNob ook deze editie voor een divers en vol muziekprogramma. “Dit keer staan de Fortunate Sons als headliner op het podium”, vertelt Tuller. Volgens de organisator richt het festival zich op alle leeftijden. “In de middag houden we voornamelijk rekening met de kinderen. Dit jaar treedt voor hen een band op, kunnen ze meedoen aan een drum-workshop en staat er een honkbalkooi op het terrein.” Het avondprogramma staat in teken van verschillende muziekgenres.

240704 hobnob 2
Vrijwilligers helpen mee aan opbouw HobNob
Beeld: Bjorn van den Elst

Alle hulp welkom

HobNob koestert de hulp van talloze vrijwilligers die jaarlijks meewerken aan het muziekfestival. “Dit jaar helpen meer dan honderd vrijwilligers mee van opbouw tot afbouw van het festivalterrein. Voorafgaand aan het evenement geeft iedere vrijwilliger aan wat hij of zij graag wil doen. Aan de hand daarvan maken wij een indeling, zodat iedereen met plezier aan het werk kan.”

icon_main_info_white_glyph

Gratis entree

Muziekfestival HobNob begint zaterdag 6 juli om 14.30 uur in het Schelfhorstpark aan de Sluitersveldssingel in Almelo en duurt tot 01.00 uur. Gratis entree voor alle leeftijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.