Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Van buikschuifkampioenschap tot wereldartiesten: Zomerfestival Denekamp in de startblokken

Zomerfestival Denekamp
Beeld: Zomerfestival Denekamp

Hoewel het nog niet helemaal zomers weer is, is dat in Denekamp totaal niet te merken. Drie dagen lang vieren Denekampers het Zomerfestival met activiteiten als beachvolleybal, het Doarper Kampioenschap Buikschuifen en optredens van befaamde wereldartiesten. Het evenement start op vrijdag 5 juli en eindigt zondag 7 juli.

“Het terrein is helemaal zomers aangekleed”, vertelt Joost Aarninkhof namens de organisatie van het evenement. Maar het feestterrein is niet de plek waar het zomerfestival van start gaat. “We beginnen deze vrijdag op het verzorgingstehuis met een bingo voor de ouderen.”

Vrijdagmiddagborrelbarbecue

Ruim zevenhonderd mensen trappen het weekend af tijdens de vrijdagmiddagborrelbarbecue, ofwel Vrijmiboba. Gezamenlijk wordt het feest gestart met vlees van de barbecue. Het is de traditionele aftrap van het volksfeest in Denekamp waar bedrijven, vriendengroepen, sportteams of families bij elkaar komen.

Audiofragment
Zomerfestival Denekamp 2024 | Joost Aarninkhof
Zomerfestival Denekamp start met een barbeque

Befaamde artiesten

Na de barbecue volgt het avondprogramma, waar befaamde wereldartiesten het podium betreden. Een van die artiesten is het bekende muziekduo Lucas & Steve. Het Nederlandse duo reist de hele wereld met zijn muziek. “Chris Deluxe, Sjaak, Tom Harrison en Act of Rage treden deze avond op”, aldus Aarninkhof in de ochtendshow van Twente FM.

Buikschuiftoernooi

De zaterdag staat in Denekamp in het teken van sportieve activiteiten, met de beachvolleybal voor de jongste jeugd. “In de middag beginnen de senioren aan dit toernooi, gevolgd door het Doarper Kampioenschap Buikschuiven”, zegt de organisator. “We hebben hier al veel aanmeldingen voor. Iedereen op het terrein kan meedoen, dus aanmelden en schuiven.”

“De wedstrijd van het Nederlands elftal is te zien op een groot scherm”

Het is niemand ontgaan dat het Nederlands voetbalelftal de kwartfinale heeft behaald op het Europees kampioenschap in Duitsland. “Hier is allemaal rekening mee gehouden in de voorbereiding”, legt Aarninkhof uit. “De wedstrijd tegen Turkije is op een groot scherm te zien.” Naast voetbal kijken treden ook Miss Montreal, Fragment en het Ravecafé op.

Schützenfest

“Zondag is er een wielrentocht, familie fietstocht en culinaire wandeltocht”, schetst Aarninkhof. Naast de activiteiten is er op het feestterrein het Schützenfest, waar er een Schützenkoning, Schützenkoningin en Schützenteam wordt benoemd. De zondag wordt muzikaal omlijst door The Hilbilly Moonshiners en de dorpsgenoten van de Denekamper Spatzen.

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden en kaarten

Aanmelden voor verschillende activiteiten kan nog via de website van het Zomerfestival Denekamp. Kaarten voor vrijdag en zaterdag zijn eveneens via deze website verkrijgbaar. Kosten voor het feest bedragen 18,50 euro per avond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.