Verkeer
Stuur appje
Zoek

Broer en zus in oranje; Hengelose Tex Town Tigers naar EK voor junioren

Het klinkt bijna als het plot voor een jeugdfilm, maar het is echt waar: broer en zus Krijn en Bibi van der Wens uit Hengelo zijn momenteel op het EK honk- en softbal voor junioren. Normaal kijken ze iedere wedstrijd bij elkaar, maar dat wordt nu ietwat lastig. Bibi is namelijk met het nationale team in het Tsjechische Praag voor het EK Onder 15, terwijl Krijn in het Duitse Paderborn is voor het EK Onder 11.

Bibi en Krijn zijn lid van Tex Town Tigers in Enschede. Ze beoefenen hun sport nog niet heel lang. “Ik moest vaak mee naar Krijn kijken en toen dacht ik: ‘ik wil dat ook proberen’. Zo ben ik begonnen”, vertelt Bibi. Ze speelt als pitcher, terwijl Krijn juist als catcher en slagman furore maakt.

Van Hengelo naar Enschede

Broer en zus Van der Wens speelden eerst bij Giants in Hengelo, maar wisselden kort geleden allebei van club. In Enschede bij Tex Town Tigers kunnen ze op een hoger niveau spelen. Als ze voor het Nederlands elftal uitkomen, spelen ze hun wedstrijden in de Randstad.

Ambities

Voor Bibi was het behalen van de EK al een droom die uitkomt, maar Krijn durft nog grootser te dromen. “Ik wil graag in de MLB (Major League Baseball, red.) in Amerika spelen. Dat is mijn droom”, aldus Krijn. Over het doel van dit EK is Krijn ook duidelijk: “Ik ga naar Paderborn om daar Europees kampioen te worden.” Bibi is iets voorzichtiger met haar uitspraken: “Ik hoop minimaal een bronzen medaille te winnen.”

Zowel de Nederlandse jongens als de Nederlandse meisjes zijn goed bezig op het EK. Volg hier al het nieuws rondom hun wedstrijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.