Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oranje heeft weer gewonnen, dus dan weet je het wel... dit zijn de beelden uit feestvierend Enschede

Met een 2-1 overwinning op Turkije heeft het Nederlands Elftal zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finale van het Europees kampioenschap. En al hebben de Turken de reputatie om er een waanzinnig feest van de te maken na een overwinning, toch gingen de Oranjefans massaal de straat op. Ook in Enschede was het op de inmiddels bekende plekken een drukte van belang.

Video: News United/Dennis Bakker

Was het Oranjefeest na de vorige overwinningen op he EK nog relatief terughoudend te noemen, deze zaterdag kan dat van de massale vreugde-uitbarsting niet gezegd worden. En of dat komt omdat uitgerekend de Turken - die zelf ook wel van een feestje houden - na een moeizame wedstrijd werden verslagen, of omdat de eerste halve finale in tien jaar tijd een echte mijlpaal genoemd mag worden... naar dat antwoord is het gissen.

Drukte op en langs de singels

Op de Enschedese singels en de belangrijke invalswegen is het vlak na het eindsignaal al een drukte van belang. Er klinkt een toeterconcert van passerende auto's, scooters en ja, zelfs stadsbussen. Langs de singels verzamelen bewoners om de toeterende automobilisten aan te moedigen. Rond half twaalf lopen de kruispunten aan de Kuipersdijk, Getfertsingel, Zuiderval en Wethouder Beversstraat helemaal vast.

Het Stroink en Spaansland

En de Turkse fans? Die feesten en toeteren gewoon mee, zoals ze na het vreugdevuur van afgelopen dinsdag al beloofden. Hier en daar duikt een Turkse vlag op tussen de oranje menigtes.

Lees verder onder de afbeelding.


20240707 Turkse fans vieren mee na overwinning Nederland Enschede
De Turkse Nederlanders vieren het feestje gewoon mee op Het Spaansland
Beeld: News United/Dennis Bakker

De rotonde bij het winkelcentrum in Stroinkslanden is een van de welbekende feestlocaties. Maar ook de Oranjefans hebben ontdekt dat het op de parkeerplaats van McDonald's en KFC aan Spaansland goed toeven is als j iets te vieren hebt. Er wordt vuurwerk afgestoken en er wordt gezongen. Er hangt een uitgelaten sfeer en voor zover bekend doen zich geen incidenten voor.

Nog twee overwinningen

Nederland is nu nog maar twee overwinningen verwijderd van de Europese titel. Daarvoor zal aankomende woensdag eerst afgerekend moeten worden met Engeland, dat eerder op de avond Zwitserland na strafschoppen versloeg. In een eventuele finale wacht een confrontatie met de winnaar van Spanje-Frankrijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.