Verkeer
Stuur appje
Zoek

Halve finale Oranje te zien op groot scherm in Enschedese binnenstad

20240707 bier Ernst Bergboer
Beeld: 1Twente/Ernst Bergboer

Het optreden van het Nederlands elftal in de halve finale van het Europees kampioenschap voetbal is woensdagavond live te zien op de Oude Markt in Enschede. Op twee grote schermen is de wedstrijd tegen Engeland te volgen. Vanaf 19:30 uur is er een voorprogramma en om 21:00 uur klinkt het startsignaal.

Over het uitzenden van EK-wedstrijden op grote schermen is veel te doen. De uitzendrechten liggen bij de NOS en die vroeg aanvankelijk 3 euro per bezoeker. Dat aantal wordt vooraf bepaald en dan kan het dus - in geval van slecht weer - flink tegenvallen. Na een moreel appèl van de Tweede Kamer verlaagde de NOS het tarief naar 75 cent per bezoeker.

Warming-up met dj's

In andere steden werden eerdere wedstrijden van Oranje al op deze manier getoond. De kwartfinale tegen Turkije was in Almelo bijvoorbeeld te zien op het Amaliaplein. De Enschedese horecaondernemers sluiten nu dus ook aan, vanaf de halve finale. En er wordt direct een feestje van gemaakt. Woensdag om 19.00 uur verzorgen dj's Rob Toonen en Sven Elias de warming-up, zodat de sfeer er in zit als de wedstrijd om negen uur van start gaat.

Op de Oude Markt wordt woensdag net als met andere evenementen met het statiegeldsysteem van bekermunten gewerkt. Ergens binnenkijken kan ook: De Beiaard, Aspen Valley, Molly Malone, De Kater, Hey Joe, De Mini Bar en Het Laadperron zenden de wedstrijd uit op eigen schermen. En ook bij bioscoop Vue kan de wedstrijd bekeken worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.