Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste Hengelose jeugdlintjes worden uitgereikt op 14 november; aanmelden kan vanaf nu

38629 oorkonden en jeugdlintjes den helder
In de gemeente Den Helder worden al langere tijd jeugdlintjes uitgereikt. Zo zien ze eruit.
Beeld: Onbekend

Op donderdag 14 november aanstaande reikt burgemeester Sander Schelberg de allereerste Hengelose jeugdlintjes uit aan jongeren die zich inzetten voor de samenleving. Vanaf deze week kunnen jongeren worden voorgedragen via een link op de gemeentelijke website. Het jeugdlintje was een langjarige wens van Hanneke Steen. Als raadslid was ze zes jaar geleden verantwoordelijk voor een motie, die ze nu als wethouder mag gaan uitvoeren.

Een kleine drie maanden geleden werd bekend dat de lintjes er zouden komen, nu is er een datum geprikt. Middenin in de Week van Respect, een week waarin in het hele land wordt stilgestaan bij een 'respectvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en waaraan eenieder actief bijdraagt, te beginnen bij de generatie van de toekomst'. De gemeente Hengelo ontplooit in deze periode ook activiteiten op dit gebied. Volgens het college van B en W past een jeugdlintje daar prima bij.

“Door op kinderen nu al de schijnwerper te zetten, motiveren we hen om door te gaan met hun goede werk.”

Wethouder Steen vertelde eerder dit jaar al tegen 1Twente: "We moeten zorgen dat kinderen en jongeren die veel vrijwilligerswerk verrichten zichtbaar worden. Ik kan me niet voorstellen dat ze er niet zijn in Hengelo. In de sport, in de muziek, misschien wel als afvalprikker in de wijk? Door op kinderen nu al de schijnwerper te zetten, motiveren we hen om door te gaan met hun goede werk en inspireren we anderen om zich ook in te zetten voor de samenleving."

240429 lintjes hengelo 1twente
Lees ook
Hengelo gaat eindelijk jeugdlintjes uitreiken; zes jaar geleden aangenomen motie wordt uitgevoerd

Een nog te benoemen jury onder voorzitterschap van wethouder Steen zal zich buigen over de aanmeldingen. Voor de volgende editie in 2025 wordt de jury uitgebreid met een van de jongeren die dit jaar een lintje ontvangt.

icon_main_info_white_glyph

Voorwaarden

Voor een jeugdlintje komen jongeren van 8 en tot 21 jaar in aanmerking. Ze zetten zich op een bijzondere manier in voor de Hengelose samenleving of hebben dat in het nabije verleden gedaan. Ze zijn een voorbeeld voor andere jongeren en ze zijn daarvoor nog niet eerder beloond. Jonge sporters worden uitgesloten van zo'n lintje, omdat er voor hun prestaties ruimte is tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.