Verkeer
Stuur appje
Zoek

Skatepark De Boulevard in Enschede is nu officieel open: 'Ik heb hier heel veel plezier'

Onder het genot van gratis pizza, ijs en een drankje is woensdagmiddag het nieuwe skatepark De Boulevard in Enschede feestelijk geopend. Uit een enquête van de gemeente Enschede bleek dat er behoefte was aan een skatepark in de openlucht. In samenwerking met Skatevereniging De Fabriek, die huisvest in de Performance Fabriek, is de skatebaan vormgegeven.

Zo’n 60 mensen verzamelden zich op het terrein tussen de ING en Decathlon. Wethouder Jeroen Diepemaat zwaaide met de vlag, skaters gaven een demonstratie en er was een clinic voor beginnende enthousiastelingen.

Voor en door skaters

Het park is ontworpen door de Mud Crew; skaters die zelf constructies maken voor skateparken. Het maakt de skatebaan veel beter, weet initiatiefnemer Kees Jacobs van Skateboardvereniging De Fabriek. “De obstakels zijn veel beter, de lijnen lopen beter. Je kan veel meer maken van een ritje.”

Lees verder onder de afbeelding.


Skatepark de boulevard still02
Clinic voor jongeren tijdens de opening van Skatepark de Boulevard
Beeld: 1Twente

Veel jongeren zijn aanwezig bij de opening. Ze zijn blij dat er een nieuw buitenpark in Enschede is. Een jongen die in Duitsland woont, maar speciaal naar het terrein in de binnenstad komt, vertelt waarom hij het park zo belangrijk vindt. “Ik ging eerst altijd naar Hengelo en soms ook naar de Fabriek, maar daar moet je betalen. Voor mij is dit het dichtstbij en het is heel gezellig. Er zijn veel leuke mensen en ik heb hier heel veel plezier.”

Tijdelijke invulling

De skatebaan is gerealiseerd op een van de locaties van het bouwproject Kop Boulevard. De invulling is tijdelijk. Het naastgelegen ING-gebouw is recent door de gemeente aangekocht. Uiteindelijk moet er op die plek een appartementencomplex komen. De verwachting is dat het park er ongeveer drie jaar kan blijven liggen.

Overlast

De bouw van de skatebaan heeft een lang traject doorlopen. Buurtbewoners zijn bezorgd over mogelijke overlast en er waren problemen met de vergunningen, wat leidde tot uitstel van de bouw. Jacobs is blij met het eindresultaat, maar begrijpt de zorgen van omwonenden wel. “Skaten maakt nou eenmaal meer lawaai dan een jeu de boules, dat ben ik helemaal met ze eens. Ik hoop dat de omwonenden eraan wennen en dat het onderdeel wordt van hun voortuin.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.