Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente presenteert nieuwe uitshirt: hints naar Enschedese Boys en Sportclub Enschede

FC Twente uittenue 24 25
Younes Taha, Bas Kuipers en Gijs Besselink samen met FC Twente-speelsters Suus Verdaasdonk en Jaimy Ravensbergen hulden zich voor het eerst in het nieuwe uitshirt
Beeld: FC Twente media

FC Twente presenteert deze vrijdag het nieuwe uitshirt voor komend seizoen. Op het uitshirt staat het stadswapen van Enschede achter onder de kraag. Ook zijn er groen, wit, zwarte strepen op de mouw aangebracht als verwijzing naar de clubs waaruit FC Twente in 1965 is ontstaan: Enschedese Boys en Sportclub Enschede. In het shirt zijn bovendien de contouren van de kaart van Twente zichtbaar.

Keepers Lars Unnerstall en Fiene Bussman droegen beiden één van de nieuwe keepersshirts. Zij presenteerden de shirts in de Museumfabriek in Enschede. In het museum op het Roombeek wordt onder meer het Twents cultureel erfgoed breed uitgedragen en is er ruim aandacht voor het textielverleden van de regio.

Vanaf nu verkrijgbar

Het uitshirt is vanaf nu verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste en zondag tijdens de Open Dag. De verkoop van het oranje keepersshirt start op een later moment.

Het derde tenue wordt, vanwege de zevenhonderdste verjaardag van Enschede in 2025, dit najaar gepresenteerd. Vaak wordt zo'n derde shirt gebruikt tijdens Europese wedstrijden, die FC Twente ook dit seizoen zal spelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.