Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tropische sferen in Hengelo: Tropical Night en The Pre-Loved Markt

Tropical Night 2023 hengelo
Beeld: UitinHengelo

Het weer mag op dit moment niet bepaald tropisch zijn, maar dit weekend wordt het vanzelf tropisch met allerlei zomerse activiteiten tijdens Tropical Night! Ook is er ruimte voor vintage én bijen. Wij hebben de leukste evenementen voor je op een rijtje gezet.

Tropical Night

Het is ieder jaar vaste prik: Tropical Night in de Hengelose binnenstad. Geniet van tropische drankjes, muziek en dans! Op verschillende plekken in het centrum zorgen bands en dj's voor swingende muziek. Tijdens Salsa Open Air op het Pastorieplein kun je genieten van Latin-muziek. Mocht R&B en Hiphop meer je ding zijn, dan ben je welkom op het Lambertusplein. Ook geeft Dance Passion zumbales op verschillende plekken. Het waterorgel bij de Bataafse Kamp geeft een spetterende voorstelling.

Ibiza-markt on tour

Om alvast in de tropische stemming te komen, wordt er zaterdagmiddag in de Wemenstraat een Ibiza-markt gehouden. Hier vind je allerlei moderne hippieartikelen, zoals kleding, sieraden en accessoires. Struin langs kleurrijke kraampjes en geniet van een zomers hapje en drankje.

The Pre-Loved Markt

Liefhebbers van vintage kunnen op zondag hun hart ophalen bij Broedplaats Oogst aan de Laan Hart van Zuid. Op The Pre-Loved Markt worden allerlei tweedehands spullen en vintage kleding verkocht. DJ's Rick Esscher en Jordi Noire verzorgen de muziek. De markt is zondagmiddag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Open Imkerij Dag

Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de biodiversiteit en spelen een grote rol bij onze voedselvoorziening. Bij Bijenteeltvereniging Hengelo houden ze een open dag in verband met de landelijke Open Imkerij Dag. De imkers van de vereniging vertellen met veel enthousiasme en passie over bijen en het vak van imker. Ook geven zij tips over hoe jij je tuin bijvriendelijk kunt maken. Meer weten over deze nuttige diertjes? Kom dan zondagmiddag langs bij de Hengelose imkers aan de Landmansweg 141.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149

Livestream: https://www.1twente.nl/radio

Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.