Verkeer
Stuur appje
Zoek

Fractievoorzitter Malkis Jajan in beeld als opvolger van vertrekkend VVD-wethouder in Enschede

20220309 ITV80 partijgesprekken 1402 gast VVD Jeroen Diepemaat en Malkis Jajan CLEAN
Malkis Jajan (links) volgt waarschijnlijk Jeroen Diepemaat (rechts) op als wethouder.
Beeld: 1Twente/Frank Bemthuis

Malkis Jajan wordt waarschijnlijk de nieuwe wethouder namens de VVD in Enschede. De 28-jarige fractievoorzitter is door zijn fractie naar voren geschoven als kandidaat om Jeroen Diepemaat op te volgen. Diepemaat is voorgedragen als burgemeester van Losser.

Jajan werd na de verkiezingen in 2018 geïnstalleerd als raadslid en is sinds twee jaar voorzitter van de raadsfractie. "Ik ben vereerd met deze voordracht en kijk ernaar uit om samen met het college en de raad verder te bouwen aan Enschede. Enschede is waar ik geboren en opgegroeid ben. Ik hou van de stad en wil alles voor Enschede geven."

De voordracht van Jajan als kandidaat-wethouder lag in de lijn van de verwachting. In de gemeenteraad maakt de Enschedeër zich sterk voor het dossier veiligheid, maar als wethouder zal hij onder meer de portefeuilles woningbouw en cultuur overnemen.

Jeroen Diepemaat
Lees ook
Enschedese wethouder Diepemaat beoogd nieuwe burgemeester van Losser: ‘Een noaber was ik natuurlijk al’

Het is de tweede keer deze raadsperiode dat er een nieuwe wethouder wordt geïnstalleerd. Eerder nam Harmjan Vedder de taken van Jurgen van Houdt over, die burgemeester werd in Rijssen-Holten.

Denneboom fractievoorzitter

Als de gemeenteraad binnenkort - na het vertrek van Diepemaat - instemt met zijn aanstelling, schuift Rachel Denneboom door als fractieleider.

'Met deze nieuwe stap en haar jarenlange ervaring als raadslid en als inwoner van Enschede hebben wij er alle vertrouwen in dat zij de fractie met passie en enthousiasme zal leiden', schrijft de VVD Enschede op zijn website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.