Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Beoogd burgemeester Diepemaat: ‘Ik ga zeker verhuizen naar Losser’

Jeroen Diepemaat
Jeroen Diepemaat
Beeld: Gemeente Losser

Op de terugweg van ’t Lossers Hoes naar zijn woning in Enschede daalde het feit dat hij gekozen is als nieuwe burgemeester van de gemeente Losser pas in, vertelt Jeroen Diepemaat in de ochtendshow Twente wordt Wakker.

De Enschedese wethouder werd donderdagavond 11 juli gebeld. “Het was een mega spannende avond. Ik wist dat ik bij de laatste twee kandidaten zat en dan moet je wachten tot de raad klaar is met vergaderen. Voor je gevoel is het fifty-fifty.”
Rond half negen ’s avonds kreeg hij het telefoontje met het goede nieuws. “Ontzettend eervol. Ik kijk er enorm naar uit.”

Audiofragment
Nieuwe burgemeester Losser Jeroen Diepemaat: "nieuwe uitdaging"
Jeroen Diepemaat beoogd nieuwe burgemeester van Losser

'Ontzettend blij'

Voor Diepemaat was het op dat moment alle emoties door elkaar. “Ontzettend blij, want ik wilde dit graag, en gelijker tijd ook heel raar: je wordt om half negen gebeld, en even na negen sta je in de raadzaal, en in de tussentijd heb je nog even de tijd om je naaste collega’s en de fractie, snel te bellen en het persoonlijk te vertellen voordat het openbaar wordt. Op de terugweg naar huis daalde het een beetje in.”

“Ik ben een Tukker van geboorte, ik heb wat met deze regio”

Zes jaar wethouder

Waarom solliciteren in Losser? “Ik ben een Tukker van geboorte, ik heb wat met deze regio. En zeker ook met gemeente Losser. Ik fiets daar vaak, het is er ontzettend mooi, er is een goed georganiseerd verenigingsleven. Daarbij doe ik mijn werk als wethouder inmiddels 6 jaar. Langzamerhand ga je nadenken, wat je hierna gaat doen. Toen kwam deze kans voorbij.” En ja, hij gaat zeker verhuizen naar de gemeente Losser. “Het is dichtbij, dat is mooi.”

Netjes afronden

Zijn taak als wethouder in Enschede blijft hij tot het laatste moment doen. “Je bent verantwoordelijk voor dingen en die maak je af. Tegelijkertijd probeer je alles zo goed en netjes mogelijk af te ronden en richting 23 oktober de werkzaamheden zoveel mogelijk over te dragen.”

Installatie

De burgemeester moet officieel benoemd worden door Koning Willem-Alexander. De verwachting is dat de installatie van de nieuwe burgemeester op 23 oktober 2024 kan plaatsvinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.