Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lars Britsia uit Enschede (10) heeft grote kans dat zijn vloggende fuut Lars in Duckstad mag wonen

Duckstad krijgt een nieuwe inwoner, maar wie wordt het? Dat is de prijsvraag die door het kinderblad Donald Duck werd uitgeschreven. Lars Britsia (10) uit Enschede ging ermee aan de slag en tekende het personage Vlogger Lars. Een avontuurlijke fuut, die dolgraag in Duckstad wil wonen. Als Lars de meeste stemmen in de wacht sleept, zal zijn vlogger in meerdere Donald Duckboeken te zien zijn. De prijsvraag loopt tot woensdag 17 juli, waarna Lars in september hoort of zijn creatie de prijs wint.

Voor Lars is er nog een aantal dagen over om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. In de Enschedese wijk Roombeek heeft hij bij veel verschillende huizen een afbeelding van zijn personage opgehangen met daarbij een QR-code om te stemmen.

Ontwerp

De Enschedeër besloot de fuut uit te werken tot een Disneypersonage. “Omdat er al veel verschillende soorten vogels voorkomen in de Donald Duck, kwam ik al snel bij de fuut uit."

Lars kreeg veel steun van vader Wouter bij het maakproces. Maar ook bij het bepalen van de rol van de watervogel. “Vloggen is heel populair. Dus werd het Vlogger Lars", aldus de jonge tekenaar.

Professionele tekening

Zijn inzending werd opgemerkt. Lars mocht naar het hoofdkantoor van Donald Duck in Amsterdam komen. Tekenaars van het blad werkten zijn schets uit. “Dat was heel gaaf om te zien. Ze hebben daar ook nog op mijn gips getekend, dat ik om mijn arm had.”

Stemmen

Naast Lars staan er nog vier andere inzendingen in de finale van de tekenwedstrijd. De tekenaar die de meeste stemmen verzamelt, wint een reis naar Disneyland Parijs en krijgt ongetwijfeld veel bekendheid.

Stemmen op Vlogger Lars kun je hier.

Luuk Britsia Donald Duck Karlien van der Geest
Als Lars de meeste stemmen in de wacht sleept, zal zijn creatie in meerdere Donald Duckboeken te zien zijn.
Beeld: Karlien van der Geest
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.