Verkeer
Stuur appje
Zoek

Joseph Oosting werkt vol vertrouwen toe naar Champions League-ouverture FC Twente: 'Maar er moet nog wel een spits bij'

FC Twente zit volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie onder leiding van Joseph Oosting is momenteel in Oostenrijk op trainingskamp, maar heeft al een winstpartij tegen het Deense FC Nordsjælland en een gelijkspel tegen het Belgische Sint-Truiden en het Schotse Motherwell op zak. Oosting is tevreden over de voorbereiding en over de twee nieuwelingen Sayfallah Ltaief en Bas Kuipers, maar heeft nog wel wat te wensen. En dan was er nog het spandoek-ongeluk in Geesteren en het waterballet in Delden, waardoor er niet geoefend kon worden tegen Stevo en er geen tweede wedstrijd tegen FC Nordsjælland afgewerkt kon worden.

Volgens hoofdtrainer Joseph Oosting, die we spraken kort na de wedstrijd tegen FC Nordsjælland, is de selectie aardig op weg om klaar te zijn voor de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League op 6 of 7 augustus. Een paar dagen later, op zaterdag 10 augustus, volgt dan de opening van het nieuwe seizoen in de eredivisie tegen NEC in Nijmegen. “We merken dat we langzamerhand de volle negentig minuten vol kunnen houden."

Alle plekken zijn dubbel bezet, behalve de spitspositie: "Als Ricky van Wolfswinkel daar wegvalt, dan hebben we weinig spelers die daar kunnen voetballen. We hebben weliswaar Lucas Vennegoor of Hesselink, maar die kan nog niet als tweede spits fungeren. Hij moet eerst meters maken op de training. Het zou dus wenselijk zijn als we er een spits bijkrijgen.”

Champions League

FC Twente stroomt begin augustus in in de derde voorronde van de Champions League. De loting daarvoor is op maandag 22 juli. De wedstrijden worden gespeeld op 6 en 7 augustus, de return staat een week later op de planning. De mogelijke tegenstanders van FC Twente in de derde voorronde van de Champions League zijn Slavia Praag, Lille, Red Bull Salzburg en Rangers FC.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.