Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

LAGApad, Nilantsbrug, Bonkenbrug, Honiglobrug: Losserse paden en bruggen krijgen een naam

Losser plaatsnaambord
Beeld: Léon de Man

Een paar bruggen en de verlenging van een pad in de gemeente Losser waren nog niet van een naam voorzien. De Commissie Naamgeving kwam met een voorstel bij het college, en dat voorstel gaat nu naar de gemeenteraad.

Het LAGApad is een zeer drukbezocht pad door fietsers en wandelaars dat Losser met Gronau verbindt. Het LAGApad is achter het industriegebied verlengd. Dit pad verbindt de Goormatenweg en de Hoofdstraat, langs de Dinkel.
Door middel van de verlenging van dit pad kunnen fietsers en wandelaars makkelijker het dorp Losser bereiken. Het verlengde gedeelte, achter de Pol, heeft op dit moment geen naam, en het is wel de bedoeling dat dit deel eveneens een naam krijgt. Voorgesteld wordt om dit deel eveneens ‘LAGApad’ te noemen.

Nilantsbrug

Ook de andere (nieuwe) namen zijn een logische, plaatselijke, keuze. De brug over de visvijver ’t Nilants Ven krijgt, als de raad dat goedkeurt, de naam ‘Nilants brug’. Voor de brug, die het Bonkenpad met de Honingloweg verbindt, wordt de naam ‘Bonkenbrug’ voorgesteld.

De brug over de Bethlehemsbeek had al een naam gekregen, ‘Honiglobrug’, maar moet nog officieel vastgesteld worden.

’n Tip wordt ‘de Tip’

De bewoner van ’n Tip in Overdinkel vroeg de gemeente om de naam van de straat te vereenvoudigen. “Het bleek dat de apostrof in de naam door sommige computersystemen moeilijk te verwerken is”, zegt wethouder Jan Engels daarover.

Als de raad akkoord gaat, kunnen de nieuwe naambordjes besteld worden.

icon_main_info_white_glyph

Commissie Naamgeving

De Commissie Naamgeving wordt gevormd door drie ambtenaren van de gemeente Losser en drie vertegenwoordigers vanuit verschillende kernen in de gemeente: de Historische kring Losser, de Dorpsraad Overdinkel en Dree Marken/ Historische Kring van de Lutte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.