Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente-speler Ltaief is drie weken ‘Tukker’ en dat bevalt hem goed: ‘Hoop er te staan voor het team’

FC Twente kent tot nog toe een rustige transferperiode, maar roerde zich tweemaal. Bas Kuipers werd aangetrokken van provinciegenoot Go Ahead Eagles en Sayfallah Ltaief kwam over van het Zwitserse FC Basel. Laatstgenoemde sloot zich drie weken geleden bij de selectie aan. Hij hoopt in de toekomst een basisklant te zijn voor het eerste elftal.

De Zwitser, die uitkomt voor Tunesië kwam over van FC Basel, maar speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis bij FC Winterthur. Hij kan voornamelijk uit de voeten op de linksbuiten positie en daar wil hij het liefst ook voetballen. “Ik wil het team helpen en ga daar mijn best voor doen”, aldus Ltaief.

Fans

Toen eenmaal de kogel door de kerk was voor de Tunesiër begon hij de beelden op te zoeken van het decor waar hij zijn kunsten mag laten zien. “Ik zag beelden van de Grolsch Veste en het verbaasde me hoe fanatiek de fans zijn”, zegt Ltaief. “Ik kan niet wachten tot ik er mijn debuut mag maken.”

Leuke groep

“Ik kom in een warme groep. De jongens omarmen mij als lid van de selectie”, aldus de Tunesiër. Hij is momenteel op trainingskamp in Oostenrijk. “Ik moet op trainingskamp nog wel een liedje zingen. Ik weet alleen nog niet wat.”

Inpassen

Voor hoofdtrainer Joseph Oosting is de komst van Ltaief een welkome aanwinst. Door de komst van de buitenspeler heeft Oosting de linkerflank op orde. De trainer sprak daarom ook lovende woorden over de komst van de Tunesiër en hoe hij de speler samen met het team opving. “Ltaief komt uit het buitenland in een draaiend team. We helpen hem met zijn aanpassing”, vertelt Joseph Oosting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.