Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kinderen uit Enschedese gezinnen met armoede kunnen door Stichting Leergeld weer scherp zien

Kind met bril op c Pixabay
Foto ter illustratie
Beeld: Pixabay

Stichting Leergeld Enschede (SLE) stelt brillen beschikbaar voor kinderen van vier tot zeventien jaar uit arme gezinnen. De gratis hulp bestaat uit oogmetingen en het verstrekken van brillen. Danel Optiek op de Oude Markt in Enschede en Wesselerbrink Optiek in Winkelcentrum-Zuid hebben zich aangesloten bij dit initiatief.

Stichting Leergeld Enschede heeft de vraag ‘wat is er nog nodig voor mensen die hulp van de stichting krijgen?’ uitgezet bij de doelgroep. Het antwoord: een bril. “We verwachten tientallen aanvragen voor jongeren die een bril nodig hebben, maar het niet kunnen betalen”, aldus Carmen de Jong van Stichting Leergeld Enschede.

Belang

De toevoeging van gratis brillen aan het pakket van SLE is een cruciale stap voorwaarts in de ondersteuning van kinderen die een visuele beperking hebben. "Het belang van een goede bril kan niet onderschat worden", zegt De Jong. "Die is essentieel voor de prestaties op school."

icon_main_info_white_glyph

Wat is Stichting Leergeld Enschede?

Stichting Leergeld Enschede helpt kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel moeilijk hebben en daardoor niet volwaardig kunnen deelnemen aan onderwijs, welzijn, sport en cultuur.

Danel Optiek naast de Oude Markt in Enschede en Wesselerbrink Optiek in Winkelcentrum-Zuid hebben zich aangesloten bij dit initiatief en zullen de brillen aanmeten en verstrekken aan de kinderen. Stichting Leergeld Enschede houdt het beperkt tot beide opticiens in Enschede. “De ligging van beide opticiens is voor ons van groot belang”, vertelt De Jong. “Als zich nog meer winkels aansluiten dan wordt het ietwat onoverzichtelijk.”

Beide opticiens delen mee in de kosten die gemaakt worden door Stichting Leergeld Enschede bij het bestellen van de brillen. "Het is niet veel, maar de stichting is erg blij met de financiële hulp."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.