Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gewonde bij steekincident in Enschedese binnenstad

20240719 Steekincident Van Lochemstraat Enschede News United
De omgeving rondom de nachtwinkel is afgezet voor onderzoek.
Beeld: News United/Dennis Bakker

De hulpdiensten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een melding van een steekincident in het centrum van Enschede. Het geweldsdelict zou hebben plaatsgehad in de omgeving van de kruising Oldenzaalsestraat/Van Lochemstraat. Eén persoon is met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd. Wat de precieze toedracht is van het steekincident is nog niet bekend. Evenmin of er verdachten in beeld zijn. Zes politiewagens zijn ter plaatse voor onderzoek en er wordt met speurhonden gezocht in de omgeving. Een omwonende zegt op het sociale medium X dat er een groepje mannen betrokken zou zijn geweest.

Vaker incidenten

De politie meldt dat er een 'ernstig incident' heeft plaatsgehad aan de Parallelweg. Die ligt vlak naast de nabijgelegen spoorlijn. De omgeving van het kruispunt Oldenzaalsestraat/Van Lochemstraat, rondom de nachtwinkel, is afgezet.

De omgeving staat in Enschede bekend als plek waar vaker (steek)incidenten plaatshebben. Iets verder in de Van Lochemstraat vond op 22 december, ook een steekincident plaats. Daarbij overleed toen een 15-jarige jongen. Een andere jongen raakte zwaargewond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.