FC Twente Vrouwen begint competitie met lastig uitduel tegen Fortuna Sittard

20240511 FC Twente Vrouwen landskampioen
Afgelopen voorjaar werden de FC Twente Vrouwen voor de negende keer kampioen.
Beeld: FC Twente Media

Het competitieprogramma voor de Azerion Vrouwen Eredivisie voor het seizoen '24/'25 is bekend. Hiermee weet kampioen FC Twente tegen wie het wanneer moet spelen in de strijd om titelprolongatie. De competitie start voor de club uit Enschede met een lastig uitduel tegen Fortuna Sittard, dat vorig seizoen de bekerfinale verloor van Ajax.

De nummer één en twee van vorig jaar FC Twente en Ajax treffen elkaar op zaterdag 9 november voor het eerst in de competitie in Amsterdam. In de Azerion Vrouwen Eredivisie zien we dit jaar ook, voor het eerst, een promotie/degradatieregeling, zoals die bij de mannen al veel langer bestaat.

Supercup

Op zaterdag 31 augustus ontmoeten de landskampioen FC Twente en bekerwinnaar Ajax elkaar ook al. Dat gaat het om de strijd om de Super Cup. Vorig seizoen speelden beide clubs ook tegen elkaar op sportpark De Toekomst in Amsterdam. Die wedstrijd won FC Twente Vrouwen met 2-5.

Prolongatie

FC Twente Vrouwen werd vorig jaar na een spannend slot kampioen van de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg maakte het daarbij onnodig spannend door keer op keer de kans op de titel te laten liggen. Ajax kwam uiteindelijk nog heel dichtbij, maar het was in de laatste speelronde toch FC Twente, dat aan het langste eind trok en de schaal omhoog mocht tillen.

UEFA Women's Champions League

Door de competitiewinst van FC Twente gaat de club uitkomen in de eerste voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Woensdag 4 september treft FC Twente Vrouwen Cardiff City op het sportpark van Sparta Enschede. Mocht deze wedstrijd gewonnen worden, dan staat op zaterdag 7 september de winnaar van het duel tussen Valur (IJsland) en ŽFK Ljuboten (Noord-Macedonië) op het programma. De winnaar van de finale plaatst zich voor de tweede voorronde van de het toernooi.