Verkeer
Stuur appje
Zoek

Merlijn Dewasme uit Hengelo als Overijsselse inzending naar finale Regio Songfestival

240719 merlijn dewasme OOST
Merlijn Dewasme (tweede van rechts) en z'n band mogen Overijssel vertegenwoordigen op het Regio Songfestival.
Beeld: oost

Hengeloër Merlijn Dewasme is verkozen tot de Overijsselse afgevaardigde voor de finale van het Regio Songfestival op 9 november in Maastricht. Zowel de vakjury als het publiek wees Dewasme en z'n band met het nummer 'Adem' als beste van alle inzendingen.

De dertien regionale omroepen en hun inzendingen strijden op 9 november om de winst tijdens de tweede editie van het Regio Songfestival. De eerste editie werd vorig jaar door een act uit Limburg gewonnen. Leon Moorman eindigde namens Overijssel op een gedeelde tweede plek.

“Op het podium spat de energie ervan af”

Wat de jury over Merlijn Dewasme en z'n band zegt? "Een enthousiaste jonge band, aangevoerd door de 19-jarige singer/songwriter Merlijn Dewasme uit Hengelo, die het nummer schreef. Zijn inzending 'Adem' is een goede eigentijdse popsong, die lekker in het gehoor ligt. En op het podium spat de energie ervan af."

240415 Merlijn Dewasme FOTO Maaike Ronhaar
Lees ook
Hengeloër Merlijn Dewasme wil de wereld veroveren met Nederlandstalige 'verhaalpop'

En daar waren de stemmers het duidelijk mee eens, blijkt uit de verdeling van de stemmen. Dewasme kreeg uiteindelijk bijna 33 procent van alle stemmen.

icon_main_info_white_glyph

Met de bus naar Maastricht

Wil je Merlijn Dewasme op 9 november in Maastricht aanmoedigen tijdens de finale van het Regio Songfestival? Reserveer dan nu je plekje in de bus! Dat kan via het formulier op de site van Oost.

Merlijn Dewasme is geboren in Zutphen, opgegroeid in Diepenheim, ging naar school in Hengelo en woont sinds vorig jaar ook in die stad, omdat hij studeert aan de Popacademie in Enschede.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.