Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wielerliefhebbers verzamelen zich bij Hennie Kuiper wielermuseum voor Koninginnenrit

Op de dag van de koninginnenrit in de Tour de France verzamelden wielerliefhebbers zich bij het Hennie Kuiper Wielermuseum. Een groep van 60 renners reed een tocht van 64 kilometer door het Twentse landschap. Om 14.00 uur keerde het peleton terug bij het museum aan het Kanaal Almelo-Nordhorn.

De route voerde de deelnemers door het Luttezand, Beuningen, Volthe, Rossum, Agelo, Oud Ootmarsum, Lattrop-Brekkelenkamp, en eindigde weer in Noord-Deurningen. Bij terugkomst in het wielermuseum was de koninginnenrit van de Tour de France, naar het skigebied Isola 2000, al in volle gang. Het commentaar werd verzorgd door Herman Snoeijink en Hennie Kuiper.

Snoeink
Herman Snoeijink (links)
Beeld: Twente FM

Speciale gast deze middag was de 90-jarige Theo Ankoné uit Warnsveld, houder van het werelduurrecord voor 80-plussers op een buitenbaan. Ankoné: “Het was goed te doen, het lukt me nog om goed mee te komen.” Zijn aanwezigheid en prestatie werd geprezen door de aanwezige renners en toeschouwers.

Na de finish, die gezamenlijk op een groot scherm werd bekeken, keerden de renners en de aanwezigen huiswaarts. Sommigen op de fiets, anderen met de auto.

Ankone
Theo Ankoné
Beeld: Twente FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.