Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Spandoeken tegen munitieopslagplaats in Dinkelland: ‘Onze gemeenschap wordt opgeblazen’

Munitie 02
Beeld: RTV NOT

Met een groot spandoek van 16 bij 3 meter, op de hoek van de Ootmarsumsestraat en de Wolfsbergweg, wordt sinds vrijdagavond uiting gegeven aan de onrust over de plannen voor een grootschalige munitieopslag tussen Rossum en Agelo. De tekst op het spandoek laat niets aan duidelijkheid te wensen over: ‘Defensie neemt ons te grazen, onze gemeenschap wordt opgeblazen’.

Startsein publiciteitsoffensief

Het plaatsen van dit spandoek op een trailer vormde vrijdagavond het startsein voor een publiciteitsoffensief om de onrust onder de bewoners in het gebied breed onder de aandacht te brengen bij de buitenwacht. Maar de protestactie is ook bedoeld om inwoners van Rossum, Weerselo en Agelo, die niet direct in het zogenoemde ‘explosieaandachtsgebied’ te informeren. En te mobiliseren.

Heel veel mensen getroffen

Volgens Leontien Scheij, die met de kerngroep de actie op touw zette, worden heel veel mensen in Weerselo, Rossum, Agelo getroffen wanneer Defensie daadwerkelijk 100 munitiebunkers gaat bouwen. Een deel van de bewoners en bedrijven in het kerngebied van zo’n 88 hectare tussen de Wolfsbergweg en de Paalmaatsdijk zullen moeten vertrekken, anderen krijgen beperkingen opgelegd. Volgens Leontien Scheij zullen in totaal 12 grote boerenbedrijven en zo’n 400 huishoudens in meer of mindere mate worden getroffen.

Munitie 01
Beeld: RTV NOT

‘Hier geen bommetje…’

De kerngroep was vrijdagavond aanwezig om vragen te beantwoorden van de opgetrommelde direct of indirect betrokken omwonenden. De opkomst sterkte Leontien Scheij in haar opvatting ‘dat het nu wel echt gaat leven’. Behalve het grote spandoek op de hoek van de Ootmarsumsestraat-Wolfsbergweg, zijn er op verschillende andere plekken rond de zoeklocatie voor de munitieopslagplaats spandoeken geplaatst. Met daarop teksten als: ‘Heb nog zo gezegd, hier geen bommetje’ en ‘Eerst afvalwaterinjectie en nu een groot munitiedepot, zijn wij het afvalputje van Nederland of zo’.

Munitie 03
Beeld: RTV NOT
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.