Zoek

FC Twente sluit trainingskamp in Oostenrijk af met gelijkspel tegen Hannover 96

46996 fc twente3
Beeld: FC Twente

FC Twente heeft het trainingskamp in het Oostenrijkste Leogang afgesloten met een gelijkspel in een oefenduel tegen Hannover 96. De wedstrijd, over vier keer 30 minuten, eindigde in 3-3.

Trainer Joseph Oosting begon met allemaal mogelijke basisspelers aan het duel. De elf aan de aftrap waren: Unnerstall, Sampsted, Hilgers, Pröpper, Kuipers, Kjolo, Steijn, Vlap, Daan Rots, Van Wolfswinkel en Van Bergen. Na twintig minuten zette Michel Vlap op aangeven van Bas Kuipers de Enschedese ploeg op voorsprong.

Kusters scoort

Nicolo Tresoldi en Seu Nuroya brachten de Duitsers daarna op voorsprong, maar in het eerste uur werd het nog gelijk door een fraaie treffer van talent Harrie Kuster. Hij draaide goed naar zijn rechterbeen en schoot raak in de verre hoek.

In het tweede uur zouden er eigenlijk elf nieuwe spelers op het veld komen, maar Lucas Vennegoor of Hesselink deed toch niet mee en daarom mocht Vlap nog even door. De andere tien waren: Tyton, Regeer, Bruns, Van Hoorenbeeck, Salah-Eddine, Eiting, Besselink, Mats Rots, Ltaief en Taha.

Geen winnaar

Het was nieuwkomer Sayf Ltaief die Twente na 47 minuten in het tweede bedrijf op 3-2 zette na een snelle actie, maar het werd toch voor een derde keer gelijk. Brooklyn Ezeh schoot uit een vrije trap de 3-3 eindstand op het scorebord.

Programma voorbereiding en CL

Twente oefent in de voorbereiding op de voorronde van de Champions League woensdag nog in Marl tegen Schalke 04. Maandag is de loting voor de derde voorronde van het kampioenenbal. Dan weet Twente wie de tegenstander is op 6 of 7 en 13 augustus.

Bij winst volgt er nog een play-offronde. Bij verlies in een van beide rondes stroomt Twente in in de groepsfase van de Europa League.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.