Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente zet in Oostenrijk de eerste stap naar kwalificatie Champions League

20230719 OEFENWEDSTRIJD PEC ZWOLLE FC TWENTE STEIJN VAN WOLFSWINKEL ORANGE PICTURES RENE NIJHUIS
Beeld: Orange Pictures / Rene Nijhuis

FC Twente wacht in de derde kwalificatieronde voor de Champions League een tweeluik tegen de Oostenrijkse topclub Red Bull Salzburg. Dat is de uitkomst van de loting van de Europese voetbalbond UEFA, die maandag vlak na het middaguur werd gehouden. Op dinsdag 13 augustus speelt FC Twente de terugwedstrijd in de Grolsch Veste, een week eerder speelt de ploeg in Salzburg.

Met Rangers FC, Slavia Praag of LOSC Lille als andere opties, was het vooraf duidelijk dat er een lastige tegenstander uit de koker zou komen. Red Bull Salzburg is zeventienvoudig kampioen van Oostenrijk, maar zag vorig seizoen de reeks van tien opeenvolgende kampioenschappen doorbroken worden door Sturm Graz. Bij Salzburg is de Nederlander Pepijn Lijnders sinds deze zomer de trainer. Een bekende naam bij de Oostenrijkers is Janis Blaswich, die eerder enkele seizoen in het doel stond van Heracles Almelo.

Eerst naar Oostenrijk

De eerste wedstrijd in de Red Bull Arena wordt dinsdag 6 augustus of woensdag 7 augustus gespeeld. De precieze datum wordt nog door de UEFA bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat op dinsdag 13 augustus de terugwedstrijd in Grolsch Veste op het programma staat.

Mocht FC Twente op basis van twee wedstrijden als sterkste uit de bus komen, dan wacht nog er nog één play-offronde om een plekje in de groepsfase van de Champions League af te dwingen. Ook als de Tukkers verliezen is het Europese avontuur nog niet ten einde. In dat geval stroomt FC Twente door naar de Europa League.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.