Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wedstrijdbad De Kuiperberg Ootmarsum vernield door jongeren die over water probeerden te lopen

Kuiperberg
Beeld: Oost

Ze probeerden of ze over het water konden lopen, maar het bleek dat ze toch niet over die gave beschikten. Wat ze met hun actie wèl lieten zien, is dat ze het afdeksysteem van het wedstrijdbad van zwembad De Kuiperberg in Ootmarsum konden vernielen. Het wedstrijdbad is nu buiten gebruik vanwege de vernieling. “Waardeloos”, zegt een medewerkster van het zwembad. De vernieling is gemeld bij de politie.

Er zijn zaterdagnacht zeven ongewenste bezoekers in het zwembad geweest die over het afdeksysteem hebben gelopen en het daarmee vernielden. Hoe ze dat bij het zwembad weten? “Ze staan op bewakingsbeelden van het zwembad.” Vandaag is de leverancier van het afdeksysteem in allerijl naar het bad in Ootmarsum gekomen om de kapotte lamellen te repareren.

De reparatie zal vermoedelijk nog de rest van de dag in beslag nemen en naar verwachting kan er morgen weer een duik in het bad worden genomen.

'Gevaar gelopen'

En de zeven die over het water liepen? Die staan dus op beeld en daarop is te zien dat ze flink onder invloed verkeerden toen ze over het water liepen. Dus toch een beetje in hogere sferen, maar zeker niet ongevaarlijk benadrukt een woordvoerder van Noaberkracht namens het zwembad. De zeven beschonken jongeren hebben een flink risico gelopen om onder dat afdekmateriaal terecht te komen. "Voor ons is het namelijk nu vooral materiaal wat defect is, maar de impact als iemand onder het afdekzeil komt is vele malen groter."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.