Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente legt talentvolle doelman Gerritsen vast tot medio 2028

Jeugdtalent Gerritsen tekent contract tot medio 2028
Beeld: FC Twente media

FC Twente heeft opnieuw een speler uit eigen jeugdopleiding beloond met het contract bij het eerste. Na Harrie Kusters is het nu de beurt aan Yannick Gerritsen. De 18-jarige doelman uit Rijssen zette zijn handtekening onder een verbintenis die loopt tot medio 2028.

Yannick Gerritsen speelde in de jeugd voor RKSV Rijssen en Excelsior ’31. In 2018 stapte de jeugdspeler over naar de FC Twente/Heracles Academie en stroomde in vanaf Onder 13. “Van jongs af aan was ik al supporter van FC Twente en als je dan de kans krijgt om de overstap naar de jeugdopleiding te maken hoeft je daar niet lang over na te denken”, vertelt Gerritsen.

Jeugdopleiding

In de jeugdopleiding speelde Yannick Gerritsen enkele jaren samen met Mats Rots en Juliën Mesbahi, jongens die deel uitmaken van de eerste selectie. “Als je ziet hoe die jongen het doen is dat wel een extra motivatie voor mij. De jeugd krijgt een kans en dat wil je uiteindelijk ook zelf.”

Jeugstalent Gerritsen tekent contract tot medio 2028 2
Beeld: FC Twente media

Aan het begin van de zomer maakte Gerritsen het eerste deel van de voorbereiding mee met de selectie van FC Twente. “De andere keepers nemen je overal in mee en praten veel met je. Alles gaat sneller bij het eerste”, aldus Gerritsen. “Komend seizoen zal ik mijn wedstrijden in de Academie spelen en zo veel als mogelijk meetrainen met het

'Jongen uit de regio'

Technisch directeur Arnold Bruggink is tevreden met het contracteren van Gerritsen. “Hij is een van de talenten uit de Academie waarvan wij verwachten dat hij de komende jaren door kan groeien bij FC Twente”, aldus Bruggink. “Het is ook mooi dat opnieuw een jongen uit de regio de stap maakt vanuit de jeugdopleiding.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.