Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Regen geen spelbreker voor kinderen uit Losser en Enschede bij sportevenement Twentsche Voetbalschool

Voetbal Fun
Beeld: Twentsche Voetbalschool

De regen was geen spelbreker op de natte eerste dag van de door de Twentsche Voetbalschool georganiseerde 'voetbal - sport en fun camps', waaraan kinderen uit Enschede en Losser meedoen. “We hebben het programma omgegooid”, zegt Frank Eulderink in de ochtendshow Twente wordt Wakker.

Het evenement wordt gehouden op het sportcomplex van Universiteit Twente. “Dit is geen voetbaltoernooi, maar een activiteit waar allerlei sporten aan bod komen, met name natuurlijk voetbal. En we hebben bij de UT een zodanige accommodatie dat we alle sporten op de eerste dag binnen konden doen.”

Audiofragment
Voetbal en fun camps op de UT met maatschappelijk karakter
In de zomervakantie organiseert de Twentsche voetbalschool voor het 16e opeenvolgende jaar de “voetbal – sport en fun camps” op het sportcomplex van de Universiteit in Enschede.

De Twentsche Voetbalschool houdt de activiteiten deze zomer voor het 16e opeenvolgende jaar op het sportcomplex van de UT in Enschede. Deze camps zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. “Het programma bestaat uit een breed scala aan sporten, zoals boksen, laserschieten, zwemmen, beachvoetbal, voetbal, unihockey en atletiek”, vertelt Eulderink.

Grolsch Veste en voetbalquiz

“Vanwege de regen hebben we gisteren binnen activiteiten gedaan. Vandaag, woensdag, kregen de kinderen een rondleiding in de Grolsch Veste, met een voetbalquiz en voetbaltraining. ’s Middags hebben we gezwommen en wordt het WK-beachvoetbal gehouden.” Morgen, donderdag 25 juli, is de laatste dag van dit evenement en op die dag reikt wethouder Arjan Kampman van Enschede de prijzen uit.

De tweede editie van deze zomer wordt gehouden van dinsdag 30 juli tot en met donderdag 1 augustus. Ook die zit helemaal vol.

Gratis deelname 150 kinderen

Aan het evenement van de Twentsche Voetbalschool kunnen 150 kinderen uit minimagezinnen gratis meedoen. De deelname bestaat uit een mix van betalende kinderen en kinderen uit gezinnen die op financieel gebied minder bedeeld zijn. Dat kan door fondswerving van de stichting Vakantiefonds Twente, de maatschappelijke tak van de Twentsche Voetbalschool. Het project wordt ondersteund door de gemeenten Enschede en Losser, de Universiteit Twente, FC Twente scoren in de wijk en vele anderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.