Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sonrise in Enschede brengt sport en geloof samen: 'We missen liefde in deze tijd'

Een week lang buiten sporten en kinderen het verhaal van Jezus meegeven. Daar houden twee kerken in Enschede zich mee bezig tijdens het 21e Sonrise sportevenement in Enschede. Sonrise heeft de tenten opgeslagen in de wijken Pathmos en Wesselerbrink.

Voetbal, basketbal en volleybal, met als pauzestuk een voorstelling over het geloof. Daarmee vermaken de kinderen zich tijdens de 21e editie van Sonrise in Enschede. “We organiseren dit voor de wijkbewoners die niet op vakantie zijn of niet op vakantie kunnen”, aldus Jaap van Tilburg, grondlegger van het initiatief in Enschede. Overdag zijn de activiteiten voor kinderen tussen 14:00 en 16:00 uur en 's avonds zijn de jongeren aan de beurt vanaf 19:00 uur.

21e editie

“Het begon met zeventien kerken door heel Twente die samen in de eerste week van de vakantie sport en spel organiseerden”, vertelt Van Tilburg. Vandaag de dag doen er nog maar twee kerken mee met het evenement. De Schuilplaats in de Wesselerbrink en de Evangelische gemeente Enschede aan de Heidestraat. “We hopen dat dit aantal in de toekomst weer omhoog gaat.”

Jezus

Een groot onderdeel van Sonrise is het behandelen van het geloof met de deelnemende kinderen. Dit doet de jonge leden van De Schuilplaats zelf. “Het is leuk om bezig te zijn met het geloof en dat de kinderen bij te brengen”, reageert David Elhert. “In de pauze spelen we met een aantal jongeren een toneelstukje dat gaat over het geloof. Daarna nemen we de kinderen apart en kunnen ze vragen stellen. Vaak zie je dat ze dan enorm geïnteresseerd zijn. Vooral de kinderen buiten onze gemeenschap.”

Publiek
Beeld: 1Twente

Gebedstent

Naast het knutselen, sporten kunnen kinderen ook naar de gebedstent. Een tent waar de gehele dag leden van De Schuilplaats aanwezig zijn. “We krijgen briefjes met daarop verzoeken om ergens voor te bidden. Op eentje staat of we willen bidden voor familie, maar hebben ook een verzoek om te bidden voor Israël”, schetst één van de vrijwilligers.

Landelijk initiatief

Sonrise is een landelijk initiatief dat dus ook lokaal wordt gehouden. Een week lang kunnen de kinderen en jongeren terecht op het veld naast De Schuilplaats aan de Hertmebrink en op het Acaciaplantsoen in Pathmos.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.