Verkeer
Stuur appje
Zoek

Fietskelder marktplein Hengelo krijgt nieuwe veiligere trap

230907 fietskelder borstelbaan hengelo 2 FOTO 1 TWENTE
De onveilige trap van de fietskelder wordt minder stijl en de trappen breder.
Beeld: 1Twente

De gemeente Hengelo gaat de onveilige trap van de fietskelder op het marktplein vervangen. De trap wordt minder steil en de treden worden breder gemaakt. Door de aanpassing is de ondergrondse stalling straks gemakkelijker te bereiken. Vanwege de werkzaamheden is de fietskelder van maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus afgesloten.

Incidenten

De huidige trap van de fietskelder zorgt al sinds de opening van de fietsenstalling voor onveilige situaties. Er zijn regelmatig incidenten van mensen die het evenwicht verliezen en vervolgens vallen. Vooral veel oudere fietsers durven niet van de trap naar beneden te gaan. De fietskelder wordt daardoor minder vaak gebruikt.

Eerder werden er al maatregelen genomen om de trap veiliger te maken. Zo zijn er borstels geplaatst om de afdaling iets af te remmen. Ook is er een lopende band aangebracht om de fiets eenvoudiger naar boven te brengen. Toch bleef de kelder relatief leeg. De Hengelose Fietsersbond, die al eerder pleitte voor aanpassingen, is door de gemeente bij de plannen voor een nieuwe trap betrokken.

Aanpassingen

Naast een nieuwe trap, worden ook aangepaste fietsrekken geplaatst en 25 kluisjes geïnstalleerd. "In de kelder onder het marktplein staan sinds de opening dubbele fietsrekken, maar doordat er te weinig ruimte zit tussen de onder en bovenrekken, kunnen de fietscomputers van geparkeerde fietsen beschadigen. Daarom vervangen we de fietsenrekken aan de straatkant eind september voor meer eenvoudige rekken. Als het een succes is, dan passen we de hele kelder aan." De gemeente hoopt met de aanpassingen het gebruik van de fietskelder verder te bevorderen.

Still foto taststok bij fietskelder
Lees ook
Fietsersbond Hengelo wil dat gemeente zorgt voor minder steile trap fietskelder

De Wetplein

Sinds 12 juli is ook de nieuwe fietsenstalling aan De Wetplein geopend. In die stalling kunnen zo’n 400 fietsen staan. Vanaf 2 september worden 140 plekken daarvan bewaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.