Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Huis in Oldenzaal stort in na gasexplosie, monteur (41) krijgt taakstraf

Ingestort huis Oldenzaal
Beeld: News United

Een 41-jarige man uit Rotterdam is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, voor het veroorzaken van een gasexplosie in een woning in Oldenzaal. De woning stortte daarbij als een kaartenhuis in. Volgens de rechtbank had de monteur "zeker gelet op zijn opleiding en ervaring beter onderzoek moet doen."

De Rotterdammer kreeg vandaag een taakstraf opgelegd, omdat er volgens de rechtbank sprake is van schuld. "Verdachte heeft onvoldoende onderzoek verricht naar de ligging van kabels en leidingen, zeker omdat hij in de buurt van de kruipruimte is geweest."

De rechtbank wijst ook op de situatie van de familie, wiens hele huis is verwoest. "Door handelen van verdachte heeft de familie enige tijd in angst moeten leven. De familie is niet alleen haar woning, maar ook een groot deel van haar bezittingen kwijt", aldus de rechtbank in het vonnis.

Contact met familie

Wat meespeelt in de strafmaat, is dat de monteur niet eerder met justitie in aanraking is geweest, hij contact heeft gezocht met het getroffen gezin en de monteur ook zelf een trauma heeft opgelopen. Hij heeft daarvoor hulp gezocht.

Justitie had een taakstraf van 120 uur geëist tegen de monteur. Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat "de ontploffing is ontstaan door fouten die zijn gemaakt door de verdachte. Het gaat in deze zaak niet over de vraag of er opzet was, maar over schuld."

Ingestort huis Oldenzaal
Lees ook
Monteur ingestort huis Oldenzaal doet verhaal in rechtbank
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.