Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente heeft beet: Sam Lammers tekent voor drie jaar

Sam Lammers tekent bij FC Twente
Beeld: FC Twente media

FC Twente heeft zijn gewenste versterking binnen. De 27-jarige Sam Lammers tekent een contract voor drie jaar bij de Tukkers. De aanvaller komt over van het Schotse Rangers FC en speelde het laatste half jaar op huurbasis voor FC Utrecht.

Hoofdtrainer Joseph Oosting heeft met Lammers zijn gewenste versterking binnen. "Met de trainer en Arnold heb ik de afgelopen tijd meerdere gesprekken gevoerd", vertelt de 27-jarige spits. "We gaan sowieso al Europees voetbal spelen en hopelijk gaan we de Champions League in. Ik ga mijn best doen om daaraan mee te helpen. De ambities van de club zijn groot en dat past wel bij mij. Ik ga proberen om met doelpunten of op een andere manier in het veld hierbij te helpen.”

'Complete spits'

Arnold Bruggink is tevreden met de komst van de spits die zijn jeugdjaren bij Willem II en PSV doorbracht. “Het is ontzettend mooi dat we Sam Lammers voor de komende drie jaren aan FC Twente hebben kunnen binden”, vertelt Arnold Bruggink. “Hij is een heel complete spits met veel ervaring, zowel nationaal als internationaal. In het laatste half jaar bij FC Utrecht heeft Sam laten zien over welke capaciteiten hij beschikt.” Voor Utrecht scoorde Lammers tien keer in achttien Eredivisie-duels.

Sam Lammers

Sam Lammers is afkomstig uit de jeugd van Willem II en verhuisde daarna naar PSV. Hij debuteerde in 2016 in het eerste elftal. Daarna volgde een verhuurperiode naar sc Heerenveen. Na een korte terugkeer naar PSV speelde Lammers achtereenvolgens voor Atalanta Bergamo, Eintracht Frankfurt, Empoli en UC Sampdoria. Vanaf 2023 speelde Sam Lammers voor Rangers FC, dat hem de tweede seizoenshelft verhuurde aan FC Utrecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.