Verkeer
Stuur appje
Zoek

Proeven, bakken en spelletjes spelen: kinderen gaan de boer op voor Gezonde Smikkelweken in Almelo

Spelenderwijs meer groente eten, is het initiatief van de Gezonde Smikkelweken. Door het spelen van spelletjes, proeven en zelf koken leren kinderen op een speelse manier over duurzame voeding. BSO Het Paleis uit Almelo ging de boer op bij Melkveebedrijf Werning voor een gezonde en leerzame ochtend.

Wethouder Jan Martin van Rees trapte de kick-off van de Gezonde Smikkelweken af. Hij overhandigde aan de kinderen een pakket met hierin verschillende soorten groenten en fruit. “Als gemeente zijn we bezig met het bevorderen van sporten en gezond eten. We hebben de Smikkelweken dan ook omarmd en hopen dat meerdere scholen in Almelo dit concept gaan proberen.”

Regenboogpizza’s en moestuinmuffins

Het idee van de Gezonde Smikkelweken is ontstaan door Stichting Spoony. “We gaan het hele land door, langs bso-locaties, om kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met groenten die ze wel of niet kennen”, vertelt Anouk Gimberg, groenteambassadeur van Stichting Spoony. “De locaties krijgen vier activiteiten aangeboden, die zij naar eigen wens mogen invullen. Zo kunnen de kinderen met behulp van een maskertje de groente proeven en raden welk soort het is of maken ze regenboogpizza’s, moestuinmuffins en zelfgemaakte popcorn.”

Te weinig groente

Volgens de organisatie eet 85% van de kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar te weinig groente. “Het is belangrijk dat kinderen leren over hoe gezond groenten zijn. Daarom moeten we het eten ervan leuk maken, zodat ze er zelf ook blij van worden”, aldus Gimberg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.