Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste flexibele flitspaal in Enschede draaide direct overuren: 32 boetes per dag

20240404 Flitspaal flexflitser Broekheurnerrondweg News United Dennis Bakker
De verplaatsbare flitspaal is inmiddels niet meer langs de Broekheurnerrondweg te vinden
Beeld: News United/Dennis Bakker

De allereerste 'flexflitser' van Enschede heeft het druk gehad. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) die onlangs bekend zijn gemaakt. Sinds april staat er een mobiele flitspaal aan de Broekheurnerrondweg. In de eerste maand was het direct bijna duizend keer raak. Er werden gemiddeld meer dan dertig weggebruikers per dag geflitst vanwege een snelheidsovertreding.

Het CJIB publiceert elk kwartaal - met enige vertraging - de verkeersboetes. De overtredingen die door 76 flexibele flitspalen verspreid over het hele land zijn geregistreerd worden daarbij apart benoemd. De verkeersboetes uit het eerste kwartaal (januari tot en met april) zijn nu op de website van het incassobureau te vinden.

Meer locaties in beeld

Wat betreft de cijfers van de 'flexflitser' aan de Broekheurnerrondweg gaat het dus slechts om één maand. De flitspaal stond met ingang van april langs het wegvlak tussen de Geessinkweg en de Broekheurne-Ring. Reden is dat er vaak harder wordt gereden dan de maximale snelheid van 50 kilometer per uur. En dat blijkt: 986 bestuurders van motorrijtuigen gingen al in de vier weken na plaatsing op de bon.

icon_main_info_white_glyph

Drukker dan de Zuiderval

Hoe druk de tijdelijke flitser het had, blijkt als de cijfers worden vergeleken met andere flitspalen in Enschede. Er werden aan de Broekheurnerrondweg in één maand tijd meer overtredingen geregistreerd dan de vaste flitspalen aan de Zuiderval (939 boetes), Volksparksingel (624), Kuipersdijk (394) en Burgemeester van Veenlaan (214) in vier maanden.

De bedoeling is dat de verplaatsbare flitspalen maximaal twee maanden op een locatie staan (die aan de Broekheurnerrondweg is dus al weg) en met verschillende gemeenten gedeeld worden. Na enkele maanden komen ze dan weer terug naar Enschede, maar waarschijnlijk op een andere locatie. De gemeente Enschede heeft de Noord Esmarkerrondweg, de Haaksbergerstraat, de Auke Vleerstraat en de Wesselerbrinkstraat hoog op het lijstje staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.