Verkeer
Stuur appje
Zoek

De Woonplaats wil 151 woningen in Enschedese wijk Twekkelerveld slopen

  • Twekkelerveld
    Er bestaat een grote kans dat onder andere de woningen aan de Jachthondenstraat en Meteorenstraat eraan moeten geloven
    Beeld: Henk ten Harkel
  • Twekkelerveld
    Er bestaat een grote kans dat onder andere de woningen aan de Jachthondenstraat en Meteorenstraat eraan moeten geloven
    Beeld: Henk ten Harkel

Wooncorporatie De Woonplaats is van plan om in Twekkelerveld 151 woningen te slopen. Het gaat om de huizen die in het Sterrenpark staan. Het definitieve besluit wordt in het najaar genomen. De vervangende nieuwbouw krijgt een hogere huur dan de huidige woningen. "We willen een grotere diversiteit in de wijk", zegt woordvoerder Claudia Huijbers over het plan.

De woningen zijn verouderd en vertonen technische gebreken, aldus de woningcorporatie die de boodschap over de voorgenomen sloop eerder dit jaar aan de bewoners vertelde. Volgens woordvoerder Claudia Huijbers van De Woonplaats waren de bewoners niet verrast, ‘eerder blij dat er beweging komt’.

Hogere huur

Het gaat om woningen in de Grote Beerstraat, Jachthondenstraat, Meteorenstraat, Zonstraat en één huis in de Poolsterstraat. De plannenmakers van De Woonplaats verwachten dat voor de vervangende nieuwbouw een hogere huur moet worden betaald dan voor de huidige huizen. “We willen meer diversiteit in de wijk”, zegt Huijbers daarover.

Laag inkomen

De huren van de te slopen complexen liggen laag en dat is een uitkomst voor de meeste bewoners met een laag inkomen. Vandaar dat de woningcorporatie eerder dit jaar al begon de bewoners te informeren en hen te wijzen op woningen die in Twekkelerveld beschikbaar komen.

Doorschuifregeling

Dit jaar zijn of komen er veertig woningen in de Steenbokstraat, Van Heekstraat en Olieslagweg beschikbaar voor de bewoners die in Twekkelerveld willen blijven. Negenentwintig huishoudens hebben van die ‘doorschuifregeling’ gebruik gemaakt.

Sociaal plan

Voor alle andere geldt, volgens de woningcorporatie, dat zodra er een definitief besluit is genomen er een sociaal plan komt voor iedereen die moet verhuizen. In dat plan zit een verhuisvergoeding en ondersteuning bij het verhuistraject.

Zeventig procent

Het sloopplan moet trouwens door zeventig procent van de huidige bewoners worden gefiatteerd. “We doen meer van dit soort projecten. Tot nu is het altijd gelukt”, aldus Huijbers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.