Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Hondenspeeltuin Wierden is weer open; in brand gestoken gebouwtje wordt herbouwd

Brand hondenspeeltuin wierden
Beeld: Hondenspeeltuin Wierden

Hondenspeeltuin Wierden is weer open. Inmiddels is een doneeractie voor het neerzetten van een nieuw gebouwtje en het aanschaffen van materialen gestart, vertelt Edwin Schuttevaar in de ochtendshow Twente wordt Wakker. De politie onderzoekt de brandstichting.

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 juli brandde het gebouwtje met daarin al het materiaal van Hondenspeeltuin Wierden tot de grond toe af. “Het hele hebben en houden van de Hondenspeeltuin Wierden ging in vlammen op. Het hart van de hondenspeeltuin, wat voor ons belangrijk was is weg”, zegt Schuttevaar. “De politie heeft een brand versnellende substantie aangetroffen en het onderzoek loopt nog.”

Audiofragment
Hondenspeeltuin Wierden met doneeractie na brand in opslag | Edwin Schuttevaar
Doneeractie Hondenspeeltuin Wierden

Veel gebruikt

Hondenspeeltuin Wierden bestaat zeven jaar. “Er wordt veel gebruik van gemaakt. We vragen gebruikers om een vrijwillige bijdrage, voor het onderhoud. In al die jaren hebben we financieel nooit problemen gehad.”

Hufterproof gebouwtje

Deze brand is echter te veel voor de kas. Er komt wel weer een gebouwtje op het terrein, en ook het materiaal wordt weer aangevuld. “We hebben een gesprek gehad met de gemeente, een positief gesprek, en wij mogen ideeën aandragen.”
Het idee is om een hufterproof gebouwtje neer te zetten. “Station KPN heeft aangeboden ons daarmee te helpen.”

Doneeractie

De vrijwilligers van Hondenspeeltuin Wierden hebben een doneeractie opgezet, om alle vernieuwing en vervanging te kunnen bekostigen. Het doel is om 6.000 euro op te halen; inmiddels is er ruim 5.000 euro binnen.
Bijdragen kunnen gedoneerd worden via: https://www.doneeractie.nl/hon...

Weer open

De hondenspeeltuin aan de Dokter G.H. Beensweg is sinds dinsdag 30 juli weer open; de honden kunnen weer rennen en spelen. Schuttevaar: “We hebben alleen geen watervoorziening op dit moment, dus neem water mee voor je hond, zeker met dit weer.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.