Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente-aanvoerder Robin Pröpper lijkt te vertrekken naar Schotse topclub

Robin Propper still 1 Twente
Beeld: 1Twente

FC Twente kan in de huidige transferperiode op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. De club lijkt rond met de Schotse topclub Rangers FC. Volgens clubwatcher Tijmen van Wissing staat alleen de medische keuring van de aanvoerder in de weg.

De dertigjarige verdediger van FC Twente tekende vorig jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie nog een nieuw contract bij de club, maar zal deze naar alle waarschijnlijkheid niet uitdienen. Pröpper kwam in 2021 transfervrij over van Heracles Almelo en is de afgelopen jaren niet meer weg te denken uit de basis van FC Twente.

Vervanging

De ploeg kan, bij een vertrek van Pröpper, terugvallen op de Belg Alec van Hoorenbeeck die het beste uit de voeten kan aan de linkerkant van de defensie. Naast Van Hoorenbeeck heeft FC Twente ook jeugdige spelers als Juliën Mesbahi en Mats Rots op de bank zitten.

Van Hoorenbeeck FCT 20240417
Lees ook
FC Twente-aanwinst Van Hoorenbeeck Europa in als Tukker: 'Zet mij maar in Anfield'

Aderlating

Het vertrek van Pröpper betekent een flinke aderlating voor FC Twente, een kleine week voor de start van de Champions League voorrondes. “Voor het seizoen zouden er afspraken zijn gemaakt omtrent een transfersom voor Pröpper en de Schotten zouden daar aan willen voldoen”, schrijft RTV Oost. Pröpper speelde 115 duels voor de Tukkers.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.