Verkeer
Stuur appje
Zoek

Heracles Almelo beleeft druk bezochte open dag met als afsluiting presentatie selectie

De open dag van Heracles Almelo zag er iets anders uit dan andere jaren met tal van activiteiten voor bezoekers buiten het stadion in plaats van erbinnen. Reden: de nieuwe, natuurlijke, grasmat moet gespaard blijven voor de seizoenstart.

Het krioelde zondag zwart-wit voor de ingang van het Asito Stadion. De crewleden in de vertrouwde blauwe shirts begeleidden een heel spektakel van sport en spel op de parkeerplaatsen voor het IIspa en het stadion zelf. Spelers begaven zich tussen de bezoekers om handtekeningen uit te delen.

Derk Kottenvoort

In het Heracles Museum is de Derk Kottenvoort expositie geopend. De kleinzoon van deze mede-oprichter van de club verrichtte zondagmorgen de officiële openingshandeling.

”Wat niet veel mensen weten is dat de eerste clubnaam Hercules was”, meldt Harry Spies van het Heracles Museum waar de rijke historie van ruim 120 jaar Heracles Almelo is verzameld. ”Maar die naam bestond al in Enschede en daarom is die niet veel later in Heracles veranderd.”

Het moet beter

Sluitstuk van de open dag was de presentatie van de selectie en staf. Volgens clubicoon en assistent-trainer Hendrie Krüzen is de inzet voor het komende seizoen duidelijk. ”Het moet in ieder geval beter dan vorig seizoen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.