Verkeer
Stuur appje
Zoek

Loting Champions League: mogelijk snel weerzien tussen FC Twente en vertrokken aanvoerder Pröpper

Fans van Hammarby zijn donderdag welkom in de fanzone bij de Grolsch Veste
Beeld: Emile Urban

Oké, het heeft een hoog 'als-dan-gehalte'. Maar als FC Twente de volgende kwalificatieronde voor de Champions League haalt dan volgt er mogelijk een ontmoeting met de club waaraan de Tukkers vorige week hun aanvoerder Robin Pröpper verkochten: Rangers FC. Dat is het resultaat van de officiële loting van de UEFA, deze maandagmiddag. De Schotten dienen dan wel een tweeluik met het Oekraïense Dinamo Kiev te overleven. En niet te vergeten: zelf moet FC Twente nog zien af te rekenen met Red Bull Salzburg.

De selectie van FC Twente is maandagochtend vanaf Twente Airport vertrokken naar Salzburg. In Oostenrijk wordt dinsdagavond om 20.45 uur gespeeld tegen Red Bull Salzburg. Op woensdag 13 augustus is de terugwedstrijd in de Grolsch Veste.

Laatste horde

Als de Tukkers de tweeluik tegen Salzburg overleven, dan plaatsen zij zich voor de play-offronde. Dit is de laatste horde voor kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Duidelijk is dus dat in dat scenario Rangers FC of Dinamo Kiev, die het deze weken ook tegen elkaar opnemen, wacht.

De heenwedstrijd in die ronde wordt gespeeld op dinsdag 20 of woensdag 21 augustus. De return volgt een week later op dinsdag 27 of woensdag 28 augustus. In het scenario dat FC Twente in de volgende ronde Dinamo Kiev treft, dan wordt de wedstrijd vanwege de oorlog Oekraïne in het Poolse Lubin gespeeld. Als FC Twente van Red Bull Salzburg verliest, is het Europese avontuur niet voorbij. Dan gaat de ploeg van trainer Joseph Oosting verder in het tweede bekertoernooi van de UEFA: de Europa League.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.