Verkeer
Stuur appje
Zoek

Schietpartij Boekelo lijkt te gaan om afrekeningspoging in het criminele circuit

20240806 schietincident Boekelo News United Dennis Bakker
Beeld: News United / Dennis Bakker

De schietpartij aan de Boekelose Stoomblekerij in Boekelo lijkt een mislukte liquidatiepoging te zijn geweest. Direct betrokkenen melden aan Oost dat het slachtoffer de 49-jarige Jeroen B. is. Hij zou vanuit een rijdende auto zijn beschoten. Het slachtoffer is buiten levensgevaar.

Vanmorgen kort na half negen vanmorgen zijn de hulpdiensten opgeroepen na een melding van een schietincident in Boekelo. Er is een traumahelikopter opgeroepen, die werd later geannuleerd. Volgens getuigen is één persoon met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft aan omstanders van het schietincident gemeld dat er een verdachte is aangehouden.

Slachtoffer buiten levensgevaar

Het slachtoffer is volgens bronnen buiten levensgevaar. Direct betrokkenen melden aan Oost dat het slachtoffer de 49-jarige Jeroen B. is. Het lijkt te gaan om een zogenoemde afrekeningspoging in het criminele circuit, schrijft de omroep.

B. wordt door justitie verdacht van een grootschalige witwasoperatie door middel van onder andere goud en andere edelmetalen. Volgens het OM hebben B. en zijn kompanen miljoenen euro's witgewassen.

Gijzeling

Jeroen B. was een kleine twee jaar geleden ook al het slachtoffer van een gijzeling. Drie mannen namen B.mee in zijn eigen auto en zetten hem onder druk om zijn belastende verklaring in hetzelfde witwasonderzoek in te trekken.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.