Verkeer
Stuur appje
Zoek

Op deze plek in Enschede worden hardrijders nu (tijdelijk) geflitst

202408 flexflitser Noord Esmarkerrondweg News United Dennis Bakker
De flitser is geplaatst tussen de Sleutelbloemweg en Floraparkstraat
Beeld: News United / Dennis Bakker

Autorijders op de Noord Esmarkerrondweg in Enschede moeten sinds dit weekend extra op hun snelheid letten. Tenminste, als ze niet op de bon geslingerd willen worden. Tussen de Sleutelbloemweg en de Floraparkstraat is een mobiele flitspaal geplaatst. In het algemeen blijven dit soort 'flexflitsers' maximaal twee maanden staan.

De verplaatsbare flitspalen deden in april hun intrede. De eerste werd geplaatst aan de Broekheurnerrondweg. Die is daar inmiddels alweer verdwenen. Eind juli werd door CJIB bekend gemaakt dat het ding niet onsuccesvol was: maar liefst 986 keer in één maand werden bestuurders betrapt op te hard rijden; meer overtredingen dan een viertal vaste flitspalen in Enschede in vier maanden tijd telde.

20240404 Flitspaal flexflitser Broekheurnerrondweg News United Dennis Bakker
Lees ook
Eerste flexibele flitspaal in Enschede draaide direct overuren: 32 boetes per dag

Bij de plaatsing van de eerste werd deze locatie aan de Noord Esmarkerrondweg al genoemd als tweede voorkeur op het wensenlijstje. De plek voldoet volgens de gemeente aan verschillende criteria: er is naast de weg ruimte voor een flitser, er rijdt veel verkeer en er wordt vaak te hard gereden.

Uit de bocht

Dat laatste leidt er mede toe dat regelmatig auto's uit de bocht vliegen ter hoogte van de Winkelshorst. Aan beide kanten van de Noord Esmarkerrondweg kregen bewoners te maken met een voertuig dat in hun tuin belandde. Onlangs nog kwam een auto - rijdende vanaf de richting Floraparkstraat - in de heg van de woning in de bocht terecht.

Of deze ingreep dat soort incidenten gaat verminderen is nog maar de vraag: de flitspaal staat daar bijna 400 meter van verwijderd, genoeg tijd dus om daarna het gaspedaal weer in te trappen.

Volgende locaties

Ook automobilisten op de Haaksbergerstraat, Auke Vleerstraat en Wesselerbrinkstraat zijn overigens alvast gewaarschuwd: die locaties zijn eerder door de gemeente genoemd als grote kanshebber voor een flexflitser.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.