Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vogelgriep in het Kristalbad tussen Enschede en Hengelo? 'Wij weten van niets'

Kristalbad
Het bord doet het ergste vermoeden, maar blijkt loos alarm.
Beeld: Henk ten Harkel

Het gele waarschuwingsbord van de gemeente Enschede langs de rand van het Kristalbad tussen Enschede en Hengelo doet het ergste vermoeden. Verdenking van vogelgriep in het waterrijke natuurgebied, in het eldorado van fotograferende vogelliefhebbers. ‘En blijf alsjeblieft van de vogels af, want wij komen de dode dieren wel ophalen’, staat er op het bord. “We weten van niks en hebben ook nog geen dode vogels aangetroffen”, stelt de verraste woordvoerder van Waterschap Vechtstromen.

Vogelgriep in het Kristalbad. We willen natuurlijk van de hoed en de rand weten. Het Waterschap zou toch moeten weten of de ziekte op die plek is uitgebroken ‘het water is namelijk van ons’ aldus diezelfde woordvoerder. De gigantische wateropvangbak en het aanpalende natuurgebied tussen de twee steden worden beheerd door het Waterschap, Landschap Overijssel en de gemeente Enschede.

Nada, niets

Vechtstromen wijst dus terug naar de gemeente Enschede en vermoedt dat die het bord heeft geplaatst. Hoewel de gemeente eerst zegt van niets te weten, wordt in tweede instantie gemeld dat het ‘om een oud bord gaat’. Nada, er is geen verdenking, er is geen vogelgriep, er zijn geen vogellijkjes er is dus geen reden tot ongerustheid. Oh ja, en het bord wordt heel snel weggehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.