Verkeer
Stuur appje
Zoek

Winkel in Boekelo gesloten in verband met schietpartij

20240806 schietincident Boekelo 2 News United Dennis Bakker
Beeld: News United / Dennis Bakker

Een winkel aan de Boekelose Stoomblekerij is per donderdag gesloten voor een maand. De sluiting gebeurt op bevel van locoburgemeester Niels van den Berg in verband met de schietpartij van dinsdagmorgen, vlak bij het pand. Met de tijdelijke verzegeling moet de openbare orde herstellen en de veiligheid rond het gebouw worden beschermd.

Het gaat om een winkel met woonaccessoires op nummer 58a, waar op de toegangsdeur inmiddels een zegel is geplakt met de melding dat het pand is gesloten. Dat is volgens Oost de zaak van Jeroen B., die dinsdagmorgen in alle vroegte voor het gebouw werd neergeschoten.

Lees verder onder de afbeelding.


20240808 winkel in Boekelo gesloten na schietpartij News United Dennis Bakker
De winkel in kwestie is verzegeld
Beeld: News United / Dennis Bakker

De schietpartij ging volgens die omroep om een mislukte afrekening in het criminele circuit. Hoe dan ook ziet de gemeente het als ernstige verstoring van de openbare orde. "De beschieting levert een ernstig gevaar op voor de veiligheid en gezondheid van bewoners, bezoekers en ondernemers in de omgeving van dit pand", schrijft de gemeente over het incident.

'Rust terugbrengen'

Het winkeltje is gesloten tot en met 7 september. "Weliswaar is in verband met de beschieting een verdachte aangehouden, maar het politie-onderzoek loopt nog. Met de sluiting wil de locoburgemeester de rust terugbrengen bij omwonenden, ondernemers en bezoekers van de panden aan de Boekelose Stoomblekerij."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.