Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Paarden- en ponymarkt in Enter trekt jaarlijks duizenden bezoekers: ‘Het totale plaatje is heel anders dan bij een braderie’

Paarden en ponymarkt
Beeld: Twente FM

Paarden en pony’s, een lang lint van ruim 150 kramen, rommelmarkt, historische tractoren, demonstraties grondverzet, de keuring van stamboekvee en veel terrassen: donderdag 15 augustus wordt in het centrum van Enter de traditionele Paarden- en Ponymarkt gehouden. “De handel begint al vroeg”, zegt marktmeester Johnny Jansen in de ochtendshow Twente wordt Wakker.

Het hele centrum van Enter staat in het teken van deze jaarmarkt. Op en rond het Dorpsplein worden paarden en pony’s verhandeld en worden de uitslagen van de keuringen van de kleinste pony en het mooiste paard en de mooiste pony bekendgemaakt.

Audiofragment
Enterse Paarden en Ponymarkt 2024 | Johnny Jansen
Op 15 augustus is er in Enter weer een Paarden- & Ponymarkt en dat is een dagje plezier voor het hele gezin.

Lego en grondverzet

De warenmarkt met haar kramen slingert zich door Enter vanaf Oudheidkamer Buisjan tot aan Roetgerink Mode. Op de markt ook een 12 meter lange Legokraam. Op de parkeerplaats voor de Coop aan de Dorpsstraat staan historische tractoren en laat een grondverzetbedrijf demonstraties zien. Deelnemers aan de rommelmarkt kunnen hun waren uitstallen op de Dorpsstraat, vanaf de kruising Athanasiastraat tot en met Roetgerink/Brasserie R-1854.
De vleesveekeuring is op het terrein voor de RK-kerk.

Rommelmarkt, randgebeuren

“Het kan weer een hele mooie dag worden, deze donderdag”, verwacht Jansen. “Handelaren bellen nog steeds voor een plek, of ze ergens tussen kunnen staan. Waarom deze markt zo populair is? Ik denk dat het een combinatie van factoren is. De paarden, de vleesveekeuring, de rommelmarkt, het randgebeuren, de horeca, de sfeer die er hangt. Het totale plaatje is heel anders dan bij een braderie, en dat maakt de sfeer bij ons in Enter.”

Top 5 jaarmarkten Nederland

Driekwart van de handelaren komt elk jaar terug naar de markt. “En er komen steeds meer nieuwe gasten bij. Handelaren vertellen elkaar dat dit toch wel een interessante markt is, behorend bij de top 5 van jaarmarkten in Nederland.”

Treintje

De handel in paarden en pony’s begint al om 06.00 uur. Vanaf 08.00 uur is de markt open, officieel tot 14.00 uur, met uitloop tot 16.00 uur.

Parkeerplekken zijn er direct buiten Enter; nieuw is dat er een treintje rijdt tussen de parkeerplaatsen en het centrum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.