Verkeer
Stuur appje
Zoek

Na Oostenrijks avontuur begint FC Twente seizoen tegen NEC: 'Competitie heeft de hoogste prioriteit'

De selectie van FC Twente is nog maar net terug uit Oostenrijk, maar heeft de competitiestart alweer voor de deur staan. De ploeg uit Enschede verloor met 2-1 van FC Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League. Komende dinsdag staat de return op het programma in de Grolsch Veste, maar eerst NEC. FC Twente trapt de competitie deze zaterdag om 18.45 uur af in Nijmegen.

De wedstrijd tegen Salzburg heeft voor hoofdtrainer Joseph Oosting een bittere nasmaak achtergelaten, maar kan er toch tevreden op terugkijken. “Ik ben niet gauw tevreden met een verloren wedstrijd, maar dit is een prima uitgangspositie”, aldus Oosting.

Competitiestart

FC Twente kent een lastige start van de competitie met de uitwedstrijd tegen NEC. “Een goede ploeg, waar we goed voor de dag moeten komen”, weet Oosting. De ploeg uit Enschede ontvangt volgende week de nummer acht van vorig seizoen, Sparta Rotterdam. Gevolgd door een uitduel tegen het FC Utrecht van oud-hoofdtrainer Ron Jans.

“Dit is het resultaat van het feit dat je succesvol bent”

De ploeg begint gehavend aan de wedstrijd tegen de Nijmegenaren. Mees Hilgers zit een schorsing uit die hij aan het einde van vorig seizoen opliep en aanvoerder Robin Pröpper vertrok naar het Schotse Rangers FC. "Zo’n speler gun je zo'n transfer, dit is ook het resultaat van het feit dat je succesvol bent." Naast de twee centrale verdedigers is ook rechtsback Alfons Sampsted er niet bij.

Birmingham City

De 26-jarige IJslander speelde twee seizoenen in de hoofdmacht van FC Twente. "We moeten er rekening houden dat deze spelers groeien en daarna vertrekken", zegt Oosting. "Dit is ook het geval voor Alfons die er naar alle waarschijnlijkheid ook niet bij is tegen NEC." Naar verluidt vertrekt de rechtsback naar het Engelse Birmingham City, schrijft de Tubantia.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.